25 Eylül 2014, 19:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı Açık Pide Tarifi (Resimli) Kıymalı Açık Pide Tarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Kıymalı Açık Pide Yapılışı ÖNCELİKLE içi için kıyma ve kıyılmış soğanı bir tavada hafifçe kavurun. Salça, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Hamur için derin bir kaba süt, su, sıvıyağ, maya, yoğurt, tozşeker ve tuzu alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 45 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 15 adet beze yapın ve her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bezelerin her birini bir fırça yardımıyla ayrı ayrı yağlayın. Önce karşılıklı kenarları ortada birleşecek şekilde, daha sonra diğer karşılıklı kenarları birbirinin üzerine gelecek biçimde kapatın ve kare bir hamur elde edin. Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın ve orta kısımlarına kıymalı iç harcı paylaştırın. Pideleri fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır. | |
|
Etiketler |
acık, kıymalı, pide, resimli, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Kapalı Pide | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 13 Ağustos 2013 15:54 |
Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide | N999 | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2012 02:51 |
Tahinli pide tarifi | AnqeL | Hamur İşleri | 0 | 02 Şubat 2012 02:08 |
kuşbaşılı pide tarifi | AnqeL | Hamur İşleri | 0 | 24 Ocak 2012 03:44 |
Kebap(kıymalı Pide Kebabı) | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:20 |