18 Eylül 2014, 23:16 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ev Usulü Acili Lahmacun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 su b. un yarım p. yaşmaya su,tuz üzeri için: 250 gr kıyma 1 çorba k.biber salçası 2 soğan 2 domates 2 sivri biber su çok az sıvıyağ tuz,kırmızı biber garnitürü için: kırmızı soğan maydanoz kıvırcık salata limon kırmızı lahana Tarif Önce hamuru mayalayın ve yarım saat dinlendirin. Bu arad iç harcı hazırlayın. Bir kaseye kıymayı alın. Üzerine domatesi rendeleyin. Doğranmış biberleri ilave edin. Kuru soğanları da olabildiği kadar ince doğrayın. Üzerine biber salçası, tuz, kırmızı biber, kimyon ve karabiber ekleyin. Biraz su ve sıvıyağ ile kıvamını iyice yumuşatın. Mayalanan hamurları bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Gevrek oldu ise pişen lahmacunları üst üste koyarak yumuşatabilirsiniz .ince kıyılmış kırmızı soğan, maydanoz, kıvırcık salata ve kırmızı lahanayı arasına koyun. Üzerine bol limon sıkarak sıcak servis yapın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
acili, ev, lahmacun, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Acili portakal sosu | yoSun | Soslar | 0 | 10 Kasım 2010 10:41 |