IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Eylül 2014, 21:37   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domatesli, Mısırlı Tart





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

1,5 su bardağı un
80 gram tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Tart tabanı için:

2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Üzeri için:

3 adet büyük boy domates
4 dilim cheddar peyniri
1 su bardağı konserve mısır
4 dal taze kekik
4 adet fesleğen yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


NASIL YAPILIR?

Tart tabanını hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yoğurt ve tuzu karıştırma kabına alın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tart hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
Mutfak tezgahı üzerine yağlı kağıt açın. Hazırladığınız tart hamurunu bir merdane yardımıyla, yağlı kağıt üzerinde ince ve pürüzsüz bir şekilde açın.
Kenar kısımlarının girintili çıkıntılı olmasına aldırmayın. Hamurun orta kısmını yırtmadıysanız başardınız demektir, kenar kısımları görselde görüldüğü üzere hamurun üzerine kapatılacak.
Pratik olması için amacımız tart hamurunu olabildiğince yuvarlak ve ince açmak. Bu sayede domatesli tartınız çıtır çıtır olacak, unutmayın.
Tart tabanının üzerine bir çatalın ucuyla fazla batırmadan delikler açın. Mayonez ve taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımıyla yarısını tart hamurunun üzerine sürün.
Büyük boy sulu domatesleri halka halka dilimledikten sonra yarısını tart hamurunun üzerine yerleştirin. Cheddar peyniri dilimlerini ekleyin.
Fesleğen yapraklarını incecik kıyın. Taze kekik yapraklarını ayıklayın. Konserve mısırı, kalan domates dilimlerini ekleyin.
Kekik, kıyılmış fesleğen yaprakları, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirin. Malzemeleri yoğun olarak hamurun orta kısmına yerleştirdiğiniz domatesli tartın kenar kısımlarını üzerine kapatın.
Kenarda kalan hamur parçalarının üzerine kalan mayonezli karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında gevrek bir hal alana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
domatesli, mısırlı, tart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milföyden Kolay Domatesli Tart Seyra Hamur İşleri 0 09 Eylül 2014 20:16
Mısırlı ve kremalı sos Lcia Soslar 0 06 Eylül 2014 14:24
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi Liaaa Hamur İşleri 0 04 Temmuz 2012 15:36
Mısırlı ayran aşı Violent Çorbalar 0 25 Haziran 2012 23:35
Peynirli ve Domatesli Tart N999 Hamur İşleri 0 21 Nisan 2012 00:25