13 Eylül 2014, 21:37 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli, Mısırlı Tart Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1,5 su bardağı un 80 gram tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1/2 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Tart tabanı için: 2 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu Üzeri için: 3 adet büyük boy domates 4 dilim cheddar peyniri 1 su bardağı konserve mısır 4 dal taze kekik 4 adet fesleğen yaprağı 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber NASIL YAPILIR? Tart tabanını hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yoğurt ve tuzu karıştırma kabına alın. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tart hamurunu toparlanana kadar yoğurun. Mutfak tezgahı üzerine yağlı kağıt açın. Hazırladığınız tart hamurunu bir merdane yardımıyla, yağlı kağıt üzerinde ince ve pürüzsüz bir şekilde açın. Kenar kısımlarının girintili çıkıntılı olmasına aldırmayın. Hamurun orta kısmını yırtmadıysanız başardınız demektir, kenar kısımları görselde görüldüğü üzere hamurun üzerine kapatılacak. Pratik olması için amacımız tart hamurunu olabildiğince yuvarlak ve ince açmak. Bu sayede domatesli tartınız çıtır çıtır olacak, unutmayın. Tart tabanının üzerine bir çatalın ucuyla fazla batırmadan delikler açın. Mayonez ve taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımıyla yarısını tart hamurunun üzerine sürün. Büyük boy sulu domatesleri halka halka dilimledikten sonra yarısını tart hamurunun üzerine yerleştirin. Cheddar peyniri dilimlerini ekleyin. Fesleğen yapraklarını incecik kıyın. Taze kekik yapraklarını ayıklayın. Konserve mısırı, kalan domates dilimlerini ekleyin. Kekik, kıyılmış fesleğen yaprakları, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirin. Malzemeleri yoğun olarak hamurun orta kısmına yerleştirdiğiniz domatesli tartın kenar kısımlarını üzerine kapatın. Kenarda kalan hamur parçalarının üzerine kalan mayonezli karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında gevrek bir hal alana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyin ve sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
domatesli, mısırlı, tart |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Milföyden Kolay Domatesli Tart | Seyra | Hamur İşleri | 0 | 09 Eylül 2014 20:16 |
Mısırlı ve kremalı sos | Lcia | Soslar | 0 | 06 Eylül 2014 14:24 |
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:36 |
Mısırlı ayran aşı | Violent | Çorbalar | 0 | 25 Haziran 2012 23:35 |
Peynirli ve Domatesli Tart | N999 | Hamur İşleri | 0 | 21 Nisan 2012 00:25 |