IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Haziran 2014, 11:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pırasalı Mantı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamuru için: Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için: 500 gram pırasa
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
Bir tutam pulbiber
Tuz
Kıymalı sos için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
Kuru nane, tuz, karabiber

Pırasalı Mantı Yapılışı

Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
alın. İçini hazırlamak için, pırasaları yıkayıp 2 cm'lik halkalar halinde doğrayın. Bu halkaları ikiye bölüp jülyen doğrayın. Bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, su, pulbiber ve tuz ekleyin. Elinizle yumuşayana kadar ovun ve kenara alın Dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahta ayrı ayrı açın. Bu hamurlardan büyük bir su bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesin ve kenarlarına yapışmasını sağlamak için fırça ile su sürün. İçlerine pırasalı harçtan koyup yarım ay şeklinde ikiye katlayın. Kenarlarını hafifçe bastırıp unlanmış tepsiye dizin. Büyük birn tencerede tuzlu su kaynatıp mantıları 8 dakika pişirin. Diğer taraftan kıymalı sosu hazırlamak için, ayrı bir tavada yağı kızdırıp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Su ile açtığınız salçayı ekleyip 5 daha dakika pişirin. Altını iyice kısıp baharatları ilave edin ve 20 dakika kısık
ateşte pişirin. Pişen mantıları süzerek servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu koyun. Sarmısak, karabiber, tuz ve kuru nane kattığınız yoğurdu kıymalı sosun üzerine koyarak servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
hamur işi tarifer, hamur işleri, mantı, mantı tarifleri, mantılar, pırasalı, pırasalı mantı, resimli tarifler, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patatesli mantı tarifi AnqeL Hamur İşleri 2 25 Haziran 2014 10:48
Pirinçli Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:42
Maydonozlu Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:33
Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Tarifi Sim Et Yemekleri 0 15 Temmuz 2013 20:02
Pırasalı Pide Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 16 Kasım 2011 05:31