25 Haziran 2014, 10:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gürcü Mantısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1’er kg un ve kıyma 1 adet yumurta Aldığı kadar ılık su 2 adet soğan 1 demet maydanoz 1’er çay kaşığı kuru nane, pulbiber, karabiber ve tuz Gürcü Mantısı (Hingali-Fingali-Hinkali) Yapılışı Una yumurta, tuz ve su ilave edip, kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. Bezelere ayırıp, merdane ile yuvarlak yufkalar açın. Yufkalardan, geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için, kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, kuru nane, pulbiber, karabiber, 1-2 çorba kaşığı su ve tuzu harmanlayın. Merdane ile tek tek açıp büyütün ve incelttiğiniz hamurların içine 1 çorba kaşığı harçtan pay edin. Yuvarlak hamurların uçlarını 15 büzgü yaparak kapatın. Bol miktardaki kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Gürcü mantısını peynirli veya patatesli yapabilirsiniz. sofra | |
|
Etiketler |
fingali, gürcü, gürcü mantısı, hamur işi tarifler, hamur işleri, hingali, hinkali, mantı tarifleri, mantılar, mantısı, resimli tarifler, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İda Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:37 |
Arnavut Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 1 | 25 Haziran 2014 10:33 |
Hünkar Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:31 |
Piruhi Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:24 |
Yağ Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:08 |