25 Haziran 2014, 10:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Peynirli Mantı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için: İki buçuk su bardağı un Aldığı kadar süt 1 çay kaşığı tuz İçi için: 100 gram beyaz peynir 4 çorba kaşığı süzme yoğurt Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı Toz kırmızıbiber, nane Peynirli Mantı Yapılışı HAMURU için unu derin bir kaba alın. Süt ve tuz ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini ince şekilde açın. Yufkaları 4 x 4 cm'lik kareler eklinde kesin. İçi için bir kasede rendelenmiş beyaz peynirle süzme yoğurdu karıştırın. Kare hamurların bir kenarına peynirli iç harçtan koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın ve servis tabağına alın. Üzeri için eritilmiş tereyağında toz kırmızıbiberi yakın. Nane serptikten sonra mantının üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
hamur işi tarifler, hamur işleri, mantı, mantı tarifleri, mantılar, peynirli, peynirli mantı, resimli tarifler, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patatesli mantı tarifi | AnqeL | Hamur İşleri | 2 | 25 Haziran 2014 10:48 |
Maydonozlu Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:33 |
Pastırmalı Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:06 |
Karidesli Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 09:44 |
Sebzeli Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 09:40 |