25 Haziran 2014, 10:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hünkar Mantısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için: 4 su bardağı çavdar unu 2 adet yumurta 1 çorba kaşığından biraz eksik tuz Yeteri kadar su İç malzemesi için: 100 gram dana eti 1 adet yumurta Bir tutam ince kıyılmış maydanoz Birer tutam tuz ve karabiber Haşlamak için: Yeteri kadar su Yarım su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Patlıcan sotesi için: 500 gram patlıcan 2-3 diş dövülmüş sarmısak Yarım çorba kaşığı tereyağı Kekikli domates sosu için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2-3 diş sarmısak 5 adet domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet defne yaprağı Birer tutam kekik ve isot Yeteri kadar tuz Yoğurtlu sos için: 300 gram süzme yoğurt 1 diş dövülmüş sarmısak Mantı baharatı için: Pulbiber, sumak Kuru nane, kuru kekik Hünkar mantısı Yapılışı 1 ÇAVDAR ununu derin bir kaseye alıp, içine 1 adet yumurta ve tuzu ilave ederek karıştırın. Üzerine su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 2 Üzerine nemli bir bez örterek, en az yarım saat dinlendirin. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız hamuru tekrar 15 dakika dinlendirin. Mermer zemin üzerinde merdane yardımı ile 2 mm kalınlığında açın 3 Açtığınız hamuru 2x2 cm'lik karelere ayırın. Çırpılmış 1 adet yumurtanın akını kare hamurların üzerine sürün. İç malzemeyi hazırlamak için dana etini, yumurtayı, maydanozu, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun. 4 Hazırladığınız iç malzemeyi kare hamurların ortasına pay ederek, kıyma görünmeyecek şekilde dört kenarını toplayarak bohça şeklinde katlayın. Aralarına un serperek birbirlerine yapışmasını önleyin. Hazırladığınız mantıyı haşlamak için, tencereye aldığınız su, et suyu ve zeytinyağı karışımını kaynatın. Kaynadığında mantıyı ilave ederek 8-10 dakika pişirip suyunu süzün. Sonrasında tereyağında 1-2 dakika soteleyerek kenara alın. 5 Patlıcan sotesini hazırlamak için, patlıcanlara kabuklu şekilde 4-5 yerinden bıçak yardımıyla delikler açın. Fırında ya da ızgarada közleyerek kabuklarını temizleyin ve irice doğrayın. 6 Dövülmüş sarmısağı tereyağında soteleyin. Üzerine patlıcanları ekleyip bir-iki kez karıştırarak ocaktan alın. Servis tabağının tabanına yayarak üzerine mantıyı yerleştirin. Kekikli domates sosu için, tereyağı ile zeytinyağını aynı tava içerisinde kızdırın. Kıydığınız soğan ve sarmısağı ilave ederek pembeleşene dek kavurun. Kabuklarını temizleyip, küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyerek 3-5 dakika kavurun. Kalan diğer malzemeleri de ekledikten sonra 15-20 dakika ağır ateşte pişirin. Ilındığında mantının üzerine gezdirin. Yoğurt sosunu hazırlamak için, süzme yoğurdu dövülmüş sarmısakla iyice karıştırarak mantının üzerine gezdirin. Son olarak, mantı baharatlarını karıştırarak veya ayrı ayrı mantınızın üzerine serperek servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
hamur işi tarifler, hamur işleri, hünkar, hünkar mantısı, mantı tarifleri, mantılar, mantısı, resimli tarifler, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Piruhi Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:24 |
Adana Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:19 |
Yağ Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:08 |
Fincan Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:03 |
Yoğurtlu Köy Mantısı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 09:45 |