IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Haziran 2014, 10:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hünkar Mantısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamuru için:
4 su bardağı çavdar unu
2 adet yumurta
1 çorba kaşığından biraz eksik tuz
Yeteri kadar su
İç malzemesi için:
100 gram dana eti
1 adet yumurta
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Birer tutam tuz ve karabiber
Haşlamak için: Yeteri kadar su
Yarım su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Patlıcan sotesi için:
500 gram patlıcan
2-3 diş dövülmüş sarmısak
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Kekikli domates sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarmısak
5 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
Birer tutam kekik ve isot
Yeteri kadar tuz
Yoğurtlu sos için:
300 gram süzme yoğurt
1 diş dövülmüş sarmısak
Mantı baharatı için:
Pulbiber, sumak
Kuru nane, kuru kekik


Hünkar mantısı Yapılışı

1 ÇAVDAR ununu derin bir kaseye alıp, içine 1 adet yumurta ve tuzu ilave ederek karıştırın. Üzerine su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
2 Üzerine nemli bir bez örterek, en az yarım saat dinlendirin. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız hamuru tekrar 15 dakika dinlendirin. Mermer zemin üzerinde merdane yardımı ile 2 mm kalınlığında açın
3 Açtığınız hamuru 2x2 cm'lik karelere ayırın. Çırpılmış 1 adet yumurtanın akını kare hamurların üzerine sürün. İç malzemeyi hazırlamak için dana etini, yumurtayı, maydanozu, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun.
4 Hazırladığınız iç malzemeyi kare hamurların ortasına pay ederek, kıyma görünmeyecek şekilde dört kenarını toplayarak bohça şeklinde katlayın. Aralarına un serperek birbirlerine yapışmasını önleyin. Hazırladığınız mantıyı haşlamak için, tencereye aldığınız su, et suyu ve zeytinyağı karışımını kaynatın. Kaynadığında mantıyı ilave ederek 8-10 dakika pişirip suyunu süzün. Sonrasında tereyağında 1-2 dakika soteleyerek kenara alın.
5 Patlıcan sotesini hazırlamak için, patlıcanlara kabuklu şekilde 4-5 yerinden bıçak yardımıyla delikler açın. Fırında ya da ızgarada közleyerek kabuklarını temizleyin ve irice doğrayın.
6 Dövülmüş sarmısağı tereyağında soteleyin. Üzerine patlıcanları ekleyip bir-iki kez karıştırarak ocaktan alın. Servis tabağının tabanına yayarak üzerine mantıyı yerleştirin. Kekikli domates sosu için, tereyağı ile zeytinyağını aynı tava içerisinde kızdırın. Kıydığınız soğan ve sarmısağı ilave ederek pembeleşene dek kavurun. Kabuklarını temizleyip, küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyerek 3-5 dakika kavurun. Kalan diğer malzemeleri de ekledikten sonra 15-20 dakika ağır ateşte pişirin. Ilındığında mantının üzerine gezdirin. Yoğurt sosunu hazırlamak için, süzme yoğurdu dövülmüş sarmısakla iyice karıştırarak mantının üzerine gezdirin. Son olarak, mantı baharatlarını karıştırarak veya ayrı ayrı mantınızın üzerine serperek servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
hamur işi tarifler, hamur işleri, hünkar, hünkar mantısı, mantı tarifleri, mantılar, mantısı, resimli tarifler, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Piruhi Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:24
Adana Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:19
Yağ Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:08
Fincan Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:03
Yoğurtlu Köy Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:45