IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Haziran 2014, 10:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüzük Mantı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamuru için:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
Yeteri kadar ılık su
Tuz

Harcı için:
300 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber

Yüzük Mantı Yapılışı

DÜZ bir zemine koyduğunuz unun ortasını açıp yumurtaları kırın. Tuzunu da ekledikten sonra azar azar ılık su ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için, sıvıyağı kızdırıp dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave ederek ocaktan alın. Hamuru bezelere ayırıp açın. Çok küçük olmayacak kareler halinde kesin. Ortasına harç koyarak üçgen şeklinde kapatın. Üçgenin iki ucunu, yandaki aşamalarda olduğu gibi birleştirip, uç kısmını geriye doğru çevirin. Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra tuzlu kaynar suda 1-2 taşım kaynatıp süzün. Yeniden fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirip arzunuza göre yoğurtla ya da sade olarak servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Açtığınız hamuru çok küçük olmayacak kareler şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız harçtan koyun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kare şeklindeki hamurlara, kıymalı harcı paylaştırdıktan sonra her birini üçgen şeklinde kapatın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hazırladığınız üçgenin iki ucunu üst üste getirerek birleştirin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Parmaklarınızın ucuyla üçgenin ortasına bastırarak geriye iter gibi çevirip, yüzük şekli almasını sağlayın.

Aşçının notu:
Fırın mantı, ilk fırınlamadan sonra haşlamadan da yenebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
hamur işleri, mantı, mantı tarifleri, mantılar, resimli tarifler, tarifi, yüzük, yüzük mantı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patatesli mantı tarifi AnqeL Hamur İşleri 2 25 Haziran 2014 10:48
Pastırmalı Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:06
Susuz Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:01
Karidesli Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:44
Sebzeli Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:40