25 Haziran 2014, 10:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yüzük Mantı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 2 adet yumurta Yeteri kadar ılık su Tuz Harcı için: 300 gram kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay bardağı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz, karabiber Yüzük Mantı Yapılışı DÜZ bir zemine koyduğunuz unun ortasını açıp yumurtaları kırın. Tuzunu da ekledikten sonra azar azar ılık su ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için, sıvıyağı kızdırıp dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave ederek ocaktan alın. Hamuru bezelere ayırıp açın. Çok küçük olmayacak kareler halinde kesin. Ortasına harç koyarak üçgen şeklinde kapatın. Üçgenin iki ucunu, yandaki aşamalarda olduğu gibi birleştirip, uç kısmını geriye doğru çevirin. Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra tuzlu kaynar suda 1-2 taşım kaynatıp süzün. Yeniden fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirip arzunuza göre yoğurtla ya da sade olarak servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Açtığınız hamuru çok küçük olmayacak kareler şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız harçtan koyun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kare şeklindeki hamurlara, kıymalı harcı paylaştırdıktan sonra her birini üçgen şeklinde kapatın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırladığınız üçgenin iki ucunu üst üste getirerek birleştirin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Parmaklarınızın ucuyla üçgenin ortasına bastırarak geriye iter gibi çevirip, yüzük şekli almasını sağlayın. Aşçının notu: Fırın mantı, ilk fırınlamadan sonra haşlamadan da yenebilir. | |
|
Etiketler |
hamur işleri, mantı, mantı tarifleri, mantılar, resimli tarifler, tarifi, yüzük, yüzük mantı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patatesli mantı tarifi | AnqeL | Hamur İşleri | 2 | 25 Haziran 2014 10:48 |
Pastırmalı Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:06 |
Susuz Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:01 |
Karidesli Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 09:44 |
Sebzeli Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 09:40 |