IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Haziran 2014, 09:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayseri Köprü Mantısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Dört buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
tuz
1 su bardağı su,
100 gram margarin
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı et suyu
İç harcı için:
150 gram dana kıyma
150 gram kuzu kıyma,
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz,
tuz
Sos için:
3 çorba kaşığı mısır yağı
1 adet soğan,
2 diş sarmısak
2 adet domates,
3 adet taze mantar
1 adet dolmalık biber
Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt

Kayseri Köprü Mantısı Yapılışı

Mantının hamuru için un, 2 adet yumurta, zeytinyağı, su ve tuzu karıştırın. Yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 20-25 dakika dinlendirin. Daha sonra oklava veya merdane ile ince yufkalar açın. Üzerine çırpılmış yumurta sarılarını bir fırça yardımıyla sürün. Yufkaları kare kare kesin. İç harcı için yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kıymaları yoğurarak karıştırın. İç harcı karelerin içine paylaştırın. Dört tarafından toplayarak iç malzemesi gözükecek şekilde karşılıklı iki kenarı yapıştırın. Mantıları margarin ile yağlanmış sac tavaya dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dakika pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tavuk suyu gezdirip ocakta pişirin. Sos için ince kıyılmış soğan, sarmısak, domates, mantar ve biberi mısır yağında kavrurun. Üzerine et suyu gezdirip hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine önce sos, daha sonra sarmısaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
hamur işleri, kayseri, kayseri mantısı, köprü, mantı tarifleri, mantılar, mantısı, resimli tarifler, tarifi, yöresel yemekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yoğurtlu Köy Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:45
Kupa Mantısı Tarifi Violent Hamur İşleri 0 16 Haziran 2012 00:21
Kayseri Mantısı (resimli) AnqeL Yöresel Yemekler 7 14 Şubat 2012 18:06
Milföy Mantısı - Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 09 Ocak 2012 04:15
çıtır yufka yuvasında kayseri mantısı Sır Yöresel Yemekler 0 20 Ocak 2011 08:46