03 Eylül 2013, 18:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çörek Otlu Pişi Malzemeler : 4 Su B. Un Çörek Otlu Pişi 1 Su B. Yoğurt 2 Yumurta 1 Çorba K. Yumuşak Margarin 1 Paket Kabartma Tozu Yarım Limon 2 Çorba K. Çörek Otu 1 Tatlı K. Tuz Kızartmak İçin: Sıvıyağ Hazırlanışı Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine yoğurdu ve yumuşak margarini alın. Limon suyunu kabartma tozunun üstüne sıkın. Karıştırma kabına alıp çırpma teliyle karıştırın. Çörekotunu ve tuzunu atıp karıştırın. Unu azar azar ilave edin. İyice yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra tezgaha alıp iyice açın. Yuvarlak kalıpla ya da bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alın. Doğranmış domates salatalık ve peynirlerle servis edin. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
çörek, otlu, pişi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çörek kolyeler! | Ruj | Ah Kadınlar | 1 | 21 Ekim 2010 21:11 |
Pişi (ardahan) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:06 |
Pişi (Kahvaltı İçin Muhteşem) | Afrodit | Hamur İşleri | 10 | 17 Ekim 2010 14:27 |
Otlu Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 02:14 |
Otlu Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:50 |