IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Eylül 2013, 18:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katmer Poğaça





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
bir su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için:
1 su bardağı erimiş margarin

Yapılışı
Süt şeker ve maya eritilir. Tuz ilave edilip aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamur bir saat mayalanmaya bırakılır iki katı olana kadar oda ısısında. Mayalanmış hamur 20 eşit bezeye bölünür. Her beze tabak büyüklüğünde merdane ile açılır ve aralarına margarin sürülüp 10 kat üst üste tabak kadar açılmış bezeler araları yağlanarak konur en üsttekine yağ sürülmez, diğer on beze de aynı sekilde yapılır.
Açılmış olan hamurlar yufka büyüklüğünde açılır. Tepside 1-2 saat daha dinlenmeye bırakılır ve kabardıktan sonra yumurta sarısı sürülüp 200 derecede yaklaşık 10 dakikada pişirilir. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
katmer, poğaça


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaziantep (Katmer) Sue Yöresel Yemekler 0 22 Temmuz 2012 14:19
Katmer Tarifi Resimli AnqeL Hamur İşleri 1 21 Haziran 2012 08:40
Nefis Katmer Tatlısı Violent Tatlılar 0 15 Haziran 2012 14:53
Katmer tatlısı Feronia Tatlılar 0 01 Kasım 2011 09:41
Katmer Poğaça - Oktay Usta'dan Hesna Hamur İşleri 5 21 Eylül 2009 11:32