![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kilo kuzu eti 600 gram kuru soğan 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı domates salçası 50 gram margarin 3,5-4 su bardağı kadar su 2 tatlı kaşığı keik Yeterince tuz ve karabiber Üzerine Sürmek İçin: 1 Adet yumurtanın sarısı Hamuru İçin: Milföy Hamuru Yapılışı 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp tencereye koyduğumuz margarin yağında pembeleştirelim. Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencerenin ağzını kapatıp etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim. Tencerede etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince salçayı katıp 1-2 dakika daha kavuralım. 3,5-4 su bardağı ile su ilave edip ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım. Pişmesine yakın geri kalan soğanları piyazlık kıyıp baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim. Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman tencereyi ocaktan indirip ince kıydığımız maydanozları ilave edip karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak soğutalım. Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım. Hamuru 15X15 ebatlarında kesip ortalarına hazırladığımız içten koyarak bohça şeklinde katlayalım. Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
hamurlu, kebabı, milföy, talaş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamurlu Çorba | oneofgirl | Çorbalar | 0 | 03 Ağustos 2013 18:53 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Kastamonu usulü talaş böreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:27 |
Talaş Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:22 |