03 Eylül 2013, 17:33 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuklu Fincan Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 Yufka 2 Tavuk Göğsü (Haşlanmış ve ufak didiklenmiş) 2 Çorba Kaşığı Mayonez 1 Havuç 3 Sivribiber 1 Domates 1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurta Sarısı Çörekotu , Tuz , Biber Sos Malzemesi: 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı 1 Yumurta 1 Çay Bardağı Yoğurt Yapılışı İki yufkayı üst üste yayın.Elde ettiğiniz kalın yufkayı 8 eşit üçgen parçaya bölün. Havuç, domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuk eti,mayonez,bezelye,tuz ve biberle karıştırarak harcı hazırlayın. Bir kasede eritilmiş tereyağı,yoğurt ve yumurtayı karıştırarak sosu hazırlayın.Küçük bir komposto kasesine biraz yağ sürün.Üçgen parçayı uzun kısmı kasenin tabanına gelecek şekilde yerleştirin.Hazırladığınız yoğurtlu sosla yufkayı ıslatın.Tavuklu harçtan ilave edip tekrar yoğurtlu sosla ıslatın. Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatın.Yağlanmış bir fırın tepsisine kaseyi ters çevirin,böylece böreğin düz kısmı üste gelecek ve böreklerin görünümü bohça gibi olacaktır.Her bir üçgen yufka parçasına aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
böreği, fincan, tavuklu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu Yufka Böreği | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 03 Ağustos 2013 20:14 |
Fincan Böreği Tarifi | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 05 Nisan 2013 20:56 |
Fincan böreği (edirne) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:03 |
Tavuklu Kırma Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2010 18:58 |
Tavuklu Zar Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:01 |