22 Ağustos 2013, 16:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ahududulu Kurabiye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 175 gr tereyağ, 115 gr tozşeker, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı sıvı vanilya, 175 gr un, 1 yumurta akı, 1 tutam tuz, 350 gr ahududu reçeli, 1 çorba kaşığı, limon suyu Yapılışı: Tereyağı ve şekeri iyice beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Limon kabuğu ve sıvı vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Şekilli hamur kesme kalıbıyla küçük yuvarlaklar kesin. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yarısının ortalarını kesme kalıbından daha küçük bir kalıpla keserek çıkarın. Hamurları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yumurta akını bir tutam tuzla çırpıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın. Küçük bir sos tenceresinde ahududu reçeli ve limon suyunu karıştırarak ısıtın. Bütün kurabiyelerin üzerlerine birer kaşık reçel koyup kaşıkla yayın. Üzerlerine ortası delik kurabiyeleri kapatın. Servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
ahududulu, kurabiye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ahududulu Parfe | Ay | Pastalar | 1 | 31 Temmuz 2012 16:53 |
Ahududulu Sorbe tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 04 Temmuz 2012 15:45 |
Ahududulu Yaş Pasta | Burce | Pastalar | 0 | 07 Mayıs 2012 23:49 |
Ahududulu Parfe | Zen | Tatlılar | 0 | 24 Şubat 2012 21:27 |
Ahududulu Pasta | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:35 |