13 Ağustos 2013, 16:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bayatlamayan Poğaça Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamuru için: 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta un (yaklaşık 8 su bardağı) Üzeri için: 1 adet yumurta Susam, çörek otu (isteğe bağlı) Yapılışı Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün. Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörekotu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.. Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz | |
|
Etiketler |
bayatlamayan, poğaça |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiçek Poğaça | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 13 Ağustos 2013 15:59 |
Patatesli Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:23 |
Naneli Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:20 |
Kat Kat Poğaca | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:19 |
Şip Şak Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 12 Nisan 2009 17:30 |