13 Ağustos 2013, 15:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı Kapalı Pide İç Malzemesi 250 gr kıyma 2 adet soğan Sıvı yağ Maydanoz Tuz Karabiber Pul biber Hamuru için 3,5 su bardağı un 50 gr margarin 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yapılışı Öncelikle hamuru için 3,5 su bardağı unu bir kaba döküyoruz ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortasına toz mayayı döküyoruz üzerine de 1 su bardağı ılık suyu döküyoruz. Margarin, tuz ve şekeri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hamurun üzerini bir örtüyoruz mayalanması için 15-20 dakika bekletiyoruz. İç malzemesi için tavaya 2 soğanı ince ince kıyıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kavrulunca kıymayı da katıp pişene kadar kavuruyoruz. Tuzunu karabiber ve kırmızı biberi de ekliyoruz. En son maydanozunu katıp ocaktan alıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp kuru ve unlanmış bir zeminde merdaneyle yuvarlak pizza büyüklüğünde hamurlar açıp ortasına kıymalı harçtan koyuyoruz. İki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz ve ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine hafif tereyağı sürüp nemli bir bezle kapatıyoruz.(yumuşak olması için). Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
kapalı, kıymalı, pide |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:36 |
Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide | N999 | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2012 02:51 |
Sucuklu Pide | N999 | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2012 02:48 |
Kebap(kıymalı Pide Kebabı) | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:20 |