03 Ağustos 2013, 19:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bayat Ekmekli Puf Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım bayat ekmek 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta 1 Kabartma tozu Tuz Aldığı kadar un İç harcına 1 tane soğan 200 gr lor peyniri 100 gr beyaz peynir 1 kaşık sıvıyağ 1 tutam maydanoz Pul biber, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Yapılışı Ekmeği ıslatıp, suyunu sıkın. Sıvıyağ, yumurta, yoğurt, karbonat, biraz tuz, ve ıslatılmış ekmek içini derin bir kaba koyup karıştırın, aldığı kadar un ilave edip yoğurun, hamur poğaça hamuru kıvamında oluncaya kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini kaptın, oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Hamur beklerken iç harcı hazırlayın, soğanı yemeklik doğrayın, sıvıyağda kavurun. Soğuyunca peynirleri, küçük doğranmış maydanozu, pul biber ilave edip karıştırın. Harcımız hazır hamur bekledi, şimdi küçük bezelere ayırıp açın, fazla kalın olmasın ama iç harçtan koyup üzerini kapatın, kenarını çay tabağının kenarı ile yuvarlayarak kesin. Hafif unlanmış tepsiye dizin, hepsi bitince, pembe pembe kızartın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
bayat, böreği, ekmekli, puf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekmekli Viskili Puding | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:46 |
Ekmekli Yaz Salatası | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 13 Mayıs 2013 13:11 |
Mısır Ekmekli Horoz | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:22 |