IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Haziran 2013, 20:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü Poğaça Tarifleri




Sütlü Poğaça Tarifi
Resimli Sütlü Poğaça Tarifleri

Sütlü Poğaça Tarifi


Malzemeler

1 çay br. sıvı yağ

-1 su br. süt

-1 paket yaş maya

-Aldığı kadar un

-1 çorba kş. sıvıyağ

-1 yumurta sarısı

-Çörek Otu yada susam

-İçin için de peynir


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hazırlanışı


Derin bir kabın içerisine maya,tuz,sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip kıvamı tutturana kadar un ekleyip yoğuralım.Ardından hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir ilave edip kapatalım.Son olarak yağlı tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörek otu yada susam serpin ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi


Malzemeler

-3 yumurta, (bir sarı üzeri için ayrılacak)

- 250 gram margarin, (oda ısısında)

-1 su bardağı süt,

-1 paket yaş maya,

-2 yemek kaşığı toz şeker,

-1 tatlı kaşığı tuz,

-Aldığı kadar un.

İç malzemesi


-5-6 tane haşlanmış patates,

-1 kuru soğan,

-2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,

- Tuz, pulbiber, karabiber


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı


Maya ve şekeri, ılık sütün içine koyarak kabarmasını bekleyin.

Hamur kabınıza, mayalı karışımı, yumurta, yağ ve tuzu koyarak şöyle bir elinizle karıştırın. Sonra unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurun üzerini kapatıp, mayalanması için sıcak bir yerde bekletin.Hamurun mayası gelirken içi malzemesini hazırlayabilirsiniz.Patatesleri haşlayın ve sonra kabuklarını soyarak püre haline getirin. Soğanı ince ince doğrayın ve yağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine patates püresini ilave edin ve karıştırın.Tuz ve baharatını atarak ocaktan indirin.Mayalanan hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparın. Avcunuzun içinde biraz açın, patatesli harcınızı koyun ve kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin. 15-20 dakika tepside mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın sırt kısmı ile çizikler atın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
poğaça, sütlü, tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü Nuriye Tarifleri Zen Tatlılar 0 26 Kasım 2012 19:03
Sütlü Yumuşak Poğaça AnqeL Hamur İşleri 0 20 Haziran 2012 10:33
Sütlü Banyo Tarifleri Candy Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 20 Şubat 2011 16:57
Sütlü Banyo Tarifleri Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Aralık 2010 05:57
Kat Kat Poğaca YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:19