IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Haziran 2013, 21:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şeffaf Kurabiyeler




Şeffaf Kurabiyeler Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler



  • 150 gram şeffaf meyveli şekerler
    200 gram tereyağı
    1 su bardağından az pudraşekeri
    İki buçuk su bardağından az un(alabildiği kadar)
    Üzerine:
    100 gram beyaz çikolata
    100 gram hindistancevizi


Şeffaf Kurabiyeler Yapılışı


BU kurabiyeleri, yaz aylarında internette gördüğüm ve aklımda kalan bir fotoğraftan yola çıkarak oluşturdum. Fotoğrafta gördüğüm kurabiyelerin orta kısımlarında tek bir renk şeker kullanılmıştı. Amanerede rastladığımı hatırlamadığım için orijinal tarif yerine, bildiğimiz basit un kurabiyesi hamuru vebayramdan kalan şekerlerle oluştu bu kurabiyeler. Eğer şeffaf şeker kullanılmazsa, aynı görüntü elde edilemiyor. Açıkçası ben çok denedim, siz de deneyerek boşa vakit kaybetmeyin diye söylüyorum.
Öncelikle tereyağını buzdolabından çıkarıyoruz, oda sıcaklığında yumuşaması için. Yağı, pudraşekeriniiyice karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi ile, bildiğimiz un kurabiyesi hamurunu elde etmiş oluyoruz.Hamuru strech filme sarıp ya da buzdolabı poşetine koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Dinlenen hamurumuzu şekillendirmek için önce merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz ve ister kalıp yardımı ile ister bir bardak ya da fincan kulllanarak yuvarlak şekiller elde ediyoruz. Daha ufak kalıp ya da yine bardak veya fincan ile orta kısmını kesip çıkartıyoruz. Ortalarındaki boşluklara, bir havanda ufak parçalara böldüğümüz şekerleri dikkatlice yerleştiriyoruz. Bu sırada ellerinize biraz yapışacaklardır. Şekerlerin kurabiye hamurunun üstüne bulaşmamasına dikkat edin. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Bu süreyi pek mutfaktan uzaklaşmadan, kontrollü geçirmeniz gerekiyor. Biliyorsunuz,
un kurabiyesi çok çabuk pişen bir hamurdur ve üstünün hafif pembeleşmesi yeterlidir. Bu nedenle10 dakika sonunda da pişmiş olabilir. Fazla fırında tutarsak hem kurabiyelerin üstü çok kızarabilir hem de şekerleri yakabiliriz, dikkat!

ÜZERİ İÇİN
Üst süsleme kısmı ise isteğinize bağlı! Kurabiyenin kalorisi zaten yeterli, bir de çikolata eklemeyelim derseniz, sade olarak da tüketebilirsiniz. Eğer çikolata ile denemek isterseniz, benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı kurabiyelerimizin üzerine sürdükten sonra hindistancevizi serperek de, fotoğraftaki görüntüyü elde edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
Şeffaf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peynirli mini kurabiyeler Violent Hamur İşleri 0 18 Haziran 2012 15:41
Çift Çikolatalı Kurabiyeler N999 Pastalar 0 27 Ocak 2012 22:12
Hurmalı ve Muzlu Kurabiyeler N999 Pastalar 0 27 Ocak 2012 22:10
Papatya Kurabiyeler Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:55
Romantik Kurabiyeler YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:43