31 Mayıs 2013, 20:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lorlu Börek Lorlu Börek Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Lorlu Börek Yapılışı ÖNCELİKLE yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. Diğer yufkayı üzerine serip, kalan sıvıyağla her tarafını yağlayın. 4 parmak genişliğinde önce enlemesine, sonra boylamasına şeritler kesin ve kare parçalar elde edin. Derin bir kasede lor peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, köri ve pulbiberi karıştırın. Bir adet yufka parçasına lorlu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun ve yufkanın dört ucunu ortada birleştirin. Ters çevirip, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Yufka parçaları ve lorlu harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
börek, lorlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake | N999 | Pastalar | 0 | 01 Haziran 2012 16:00 |
Lorlu Pazı Dolması | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Şubat 2012 15:27 |
Lorlu Biber Turşusu | efLatun | Turşular | 0 | 07 Aralık 2011 20:27 |
Lorlu pazı sarması (erzurum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:37 |
Cevizli Lorlu Salata | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 26 Eylül 2009 23:06 |