05 Nisan 2013, 20:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fincan Böreği Tarifi Fincan Böreği Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : -5 adet yufka -350 gr kuşbaşı doğranmış et -3 adet kuru soğan -Yarım demet maydanoz -3 yemek kaşığı tereyağ -2 adet yumurta + 1 yumurta sarısı -Çörekotu ve susam -Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Öncelikle böreğin içini hazırlıyoruz, bunun için etimizi büyükçe bir tavada pişmeye bırakıyoruz, etler suyunu bırakacak ama tamamen çektirmeyeceğiz, yani etleri iyice kavurmuyoruz, çünkü pişme fırında da devam edeceği için, etler fazla sert olmamalı. İnce ince doğradığımız soğanları etin üzerine ekliyoruz ve birlikte pişmeye bırakıyoruz. Et hafif sulu haldeyken ocaktan alıp, ince doğranmış maydnozları, karabiber ve tuzunu ilave edip, karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ılınınca 2 yumurta ile karıştırıyoruz. Ön hazırlıklarımızı tamamlayınca, börekleri yapmaya başlayabiliriz. Yufkaları üst üste yayıp, 4 eşit parçaya kesiyoruz ve toplam 20 adet üçgen elde ediyoruz. Elde ettiğiniz üçgenleri mendil gibi ortalarından tutup, kahve fincanının içine yerleştiriyoruz ve hazırladığımız tereyağlı harçtan 1 kaşık kadar koyuyoruz ve yufkanın sarkan parçalarından birini üzerine kapatarak, fincanın içine yerleştiriyoruz. Fincanın içine, iç malzememizden 1 yemek kaşığı koyuyoruz, sonra yufkanın diğer sarkan parçalarına tereyağlı karışımdan fırça yardımıyla sürerek, üst üste kapatıyoruz ve fincanın üstüne hafifçe bastırıyoruz. Hazırladığımız böreği dikkatlice tepsimize ters çeviriyoruz, yufkamız bitene kadar, börekleri aynı şekilde hazırlıyoruz. Böreklerimiz tamamlanınca üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpiştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediniz ve eğer kalırsa ısıtarak tekrardan servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.. Alıntı | |
|
Etiketler |
böreği, fincan, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patatesli Puf Böreği Tarifi | Zen | Hamur İşleri | 0 | 04 Şubat 2013 15:25 |
Laz böreği tarifi | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 30 Kasım 2012 16:50 |
Makarna Böreği Tarifi Resimli | AnqeL | Hamur İşleri | 0 | 31 Mart 2012 23:52 |
Çin Böreği Tarifi | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 04 Şubat 2012 22:22 |
Fincan böreği (edirne) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:03 |