20 Şubat 2013, 16:49 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kömbe Kurabiye MALZEMELER 150 gr tereyağ (oda ısısında) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 paket kabartma tozu 1 fiske deniz tuzu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı mahlep Çay kaşığının ucuyla zencefil Çay kaşığının ucuyla yeni bahar Aldığı kadar un Üzeri için: susam HAZIRLANIŞI Karıştırma kabında tereyağ,sıvıyağ ve toz şeker iyice karıştırılır. Un hariç diğer tüm malzemeler ilave edilir. Yavaş yavaş aldığı kadar un ilave edilir ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Kömbe kalıbının içi unlanır ve içine susam atılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parça koparılır ve kömbe kalıbına bastırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisene kömbe kalıbı vurularak hamur çıkarılır. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. Kömbe kalıbınız yok ise istediğiniz şekli verip hazırlıyabilirsiniz. Not:Kurabiyenize zencefili ve yeni baharı eklerken çok dikkatli olun,eğer çok fazla atarsanız çok acı olur.Baharatlı bir kurabiyedir fakat baharatların az hissedilir olması ağızda güzel bir tad bırakıyor. | |
|
Etiketler |
kurabiye, kömbe |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kiymali kömbe | AnqeL | Hamur İşleri | 5 | 06 Ekim 2012 14:56 |
Kömbe (çanak ekmeği) (burdur) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 15:38 |
Tahinli kömbe sufi (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:51 |
Kurabiye | Hesna | Fıkra | 1 | 07 Mart 2010 15:17 |
Kıymalı Kömbe | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:14 |