IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Şubat 2013, 15:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Açma PoğaçaTarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Misafirleriniz gelmeden ne ikram edebilirim diye düşünüyorsanız Resimdeki Açma Poğaça Tarifi tam sizler için. yapımı kolay ve bir o kadarda lezzetli Açma Poğaça Tarifi sizlerle şimdiden afiyet olsun.
Açma Tarifi Hamurun Hazırlanması
Öncelikle sütü ılınıncaya kadar ısıtıyoruz. Yoğurma kabının içersinde maya ile beraber sütü karıştırıyoruz. (Maya eriyene kadar) İçersine yumurtaları (birinin sarısı ayrılmış), şekeri, tuzu ve sıvıyağı ilave ederek tekrar elimizle veya çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamında oluncaya kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlıyoruzAçma hamurunun özelliği çok sert olmamasıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra bez ile örtüyoruz ve bir poşetin içerisine koyarak ağzını sıkıca bağlıyoruz. 1 saat boyunca mayalanmasını bekliyoruz.
Açma Hamura Şekil Verilmesi:
Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopararak (cevizden biraz büyük) tezgahın üzerinde oval şekilde elimizle bastırarak açıyoruz. İçersine az miktarda kahvaltılık margarinden bıçak yardımıyla sürüyoruz. Hamuru rulo şeklinde sarıyoruz ve bükmeye başlıyoruz. Büktüğümüz hamurun uçlarını birleştirip, kahvaltılık margarinle yağladığımız tepsiye diğerleriyle birlikte aralıklı olarak diziyoruz.(Aralık bırakmaya özen gösterin çünkü çok kabarıyor)
Açmaların Pişirilmesi:
Bu ölçüden 2 tepsi açma çıkıyoruz. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz. Çörek otu ve susam serperek 220 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.
Eğer zeytinli açma istiyorsanız, zeytin ezmesi veya çekirdekleri çıkartılmış zeytinlede deneyebilirsiniz.
Açma Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker (Silme)
1 yemek kaşığı tuz (Silme)
1 paket yaş maya
Yeterince un
Susam – Çörekotu
Kahvaltılık margarin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
acma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Açma Kralice Hamur İşleri 2 26 Temmuz 2012 18:38
ban açma sniper mIRC Scripting Sorunları 2 16 Ekim 2008 18:58
Ban Açma BeLaLim mIRC Scripting Sorunları 1 28 Şubat 2007 10:47
Acil Yardım Shh Da shell Hesabi açma Veya Pleskde Shell İrc hesabı açma MySQL Servisler 1 13 Temmuz 2006 11:11