04 Şubat 2013, 15:29 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kıymalı Kopartma Börek Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kıymalı kopartma börek tarifi Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur. Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir. Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım. Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım. Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım. Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim.180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun. Kıymalı Kopartma Börek MALZEMELERi Hamuru için 4 çay fincanı un tuz, su 1 p. kuru maya İç harcı için: 2 tane patates 1 tane kuru soğan 200 gr kıyma 1 tutam maydanoz Üzeri için sıvıyağ 2 yemek k. yoğurt 1 tane yumurta | |
|
Etiketler |
börek, kopartma, kıymalı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Lazanya Tarifi | Ezgi | Et Yemekleri | 1 | 05 Temmuz 2012 11:46 |
Karnıyarıklı - kıymalı - börek tarifi | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 15 Kasım 2011 22:53 |
Kıymalı ve peynirli bir acayip börek | noir | Hamur İşleri | 1 | 05 Ağustos 2011 17:48 |
Kıymalı Poğaça Tarifi | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 23 Nisan 2010 13:17 |
Kıymalı Sodalı Börek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:06 |