01 Şubat 2013, 15:32 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Balkabaklı ve Karamelize Soğanlı Tart Hamuru için 1+1/4 su bardağı un 80 gr tereyağı 50 ml krem 1~2 yemek kaşığı buzlu su TuZ İç harcı için 400 gr balkabağı 1 soğan 1 çay kaşığı tuz Bir tutam toz şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ¾ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Balkabaklı ve karamelize soğanlı tart: Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Kıvamına göre suyu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edince streç filme sarıp buzdolabında 20-25 dakika dinlendirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ekleyip orta ateşte karamelize oluncaya kadar soteleyin. Kabağın kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Üzerine ayçiçek yağı, şeker ve karabiber ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tart hamurunun üzerine un serpip merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına hazırladığınız kabağı ve soğanı ekleyin. Kenarlarını ortaya doğru getirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın. Balkabaklı ve karamelize soğanlı tart artık hazır, afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
balkabaklı, karamelize, soğanlı, tart, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart | Zen | Tatlılar | 0 | 10 Kasım 2012 23:07 |
Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake | N999 | Pastalar | 0 | 01 Haziran 2012 16:00 |
Karamelize Muzlu ve Çikolatalı Tart | N999 | Pastalar | 0 | 26 Mart 2012 22:23 |
Karamelize soğanlı ve dilli tost | Sır | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 10 Kasım 2010 18:27 |