![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Börek-i Makiyan Hamur için - 1 Çay kaşığı Mahlep - 10 Gr Maya - Yarım Su bardağı Su - 15 Gr Tereyağı - 1 Çay bardağı Toz Şeker - 1 Çay kaşığı Tuz - 250 Gr Un - 1 Adet Yumurta İçi için: - 3 Adet Haşlanmış Yumurta - 1 Kg Havuç - 1 Çay kaşığı Karanfil - 1 Kg Kereviz - 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber - 6 Adet Kuru Soğan - 1 Kg Pırasa - 2 Çay kaşığı Tane Karabiber - 1 Adet Tavuk - Yarım Demet Taze Nane - 5 Dal Taze Soğan - 2 Çay kaşığı Tuz - 2 Adet Yumurta Akı - 1 Litre Zeytinyağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanışı: Hamur için unun ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeyi yerleştirin. Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp üzerini nemli bir bezle kapatın. Oda ısısında, bu şekilde yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için; Havucu, kerevizi, pırasayı ve kuru soğanı iyice yıkayıp hepsinin kabuklarını soyun. Daha sonra bu sebzeleri gelişigüzel 5-6 parçaya doğrayın. Bütün tavuğu, tane karabiber, havuç, pırasa, kereviz ve kuru soğanın 4 tanesi ile birlikte bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Orta ateşte 1 saat kadar haşlayın, Soğanın geri kalanını 1/2 santim büyüklüğünde doğrayın. Bir tava veya tencerede 1/2 su bardağı kadar zeytinyağını ısıtıp içinde soğanları kavurun. Haşlanmış tavuğun derisini sıyırın, etlerini kemiklerinden ayırıp but ve göğüs etleri beraber olacak şekilde didikleyin. Nane ve taze soğanı iyice yıkayıp doğrayın. 10 dakika haşlanmış yumurtaları da 1/2 santim büyüklüğünde doğrayın. Geri kalan malzemeyi zeytinyağı hariç karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın. Dinlendirdiğiniz hamurların ikisini de bir merdane veya oklava yardımı ile un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 mm kadar kalınlıkta açın. Hamurun bir tanesinin tamamını kaplayacak şekilde yumurta akı sürün. Yumurta beyazı sürdüğünüz hamuru bir kahve fincanı yardımı ile hamuru kesmeden sıra sıra daire şeklinde işaretleyin. (Hazırladığınız iç malzemeyi işaretlediğiniz dairelerin ortasına istediğiniz (miktarlarda paylaştırın. Diğer hamuru da üzerinde iç malzeme bulunan hamurun üstüne kapatın.Aynı kahve fincanı ile işaretlediğiniz bölgelerden bastırarak kesın. Bir tavada geri kalan zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Hamurların her iki yüzü altın sarısı rengi alana dek kızartın. Servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
böreki, makiyan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
çiğ börek (eskişehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:50 |
Çıplak Börek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:10 |
Çiğ Börek | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 07 Mayıs 2009 12:55 |