31 Ocak 2013, 13:30 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Petek Börek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 ad. dikdörtgen milföy hamuru 200 gr. kıyma 1 yumurta sarısı 1 orta boy soğan 2-3 y.k. sıvı yağ Tuz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. karabiber Kimyon Pul biber(isteğe bağlı) Hazırlanışı: Soğanları incecik doğrayalım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yağ ile beraber tavaya alıp soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim ve topaklanmasına izin vermeden güzelce kavuralım. Kıyma çiğ kokusunu tamamen bıraktığında ve rengi kahverengine döndüğünde baharatları ve tuzu ekleyelim. Ancak kıymanın kavurma esnasında çok fazla kurumamasına özen gösterelim. Daha sonra ılınması için kenara alalım. Tüm milföyleri iki yağlı kağıt arasında hafifçe hem enine hem de boyuna inceltelim. Uzun kenarına boydan boya kıyma harcından koyalım ve içe doğru silindir şeklinde hafifçe Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bastırmadan yuvarlayalım. Diğer iki milföy hamuruna da aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine yan yana bitişecek şekilde koyalım. Kalan inceltilmiş son milföyün üzerine kesik çizgiler atalım ve tepsideki ruloların üzerini bununla kaplayalım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. uçlarını da alta kıvıralım. En üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. | |
|
Etiketler |
börek, petek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Petek ve Can'a 'barışın' seferberliği | Lucifer | Haber Arşivi | 0 | 10 Mayıs 2010 16:03 |
Petek gecelere döndü | Juventus | Haber Arşivi | 0 | 14 Kasım 2009 13:11 |
Petek | Onur | Serbest Kürsü | 1 | 10 Mart 2007 18:53 |