![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Uluk Katmeri Malzemeler : 2.5 s u b.un 1 yumurta 1 tatlı k.tuz alabildiği kadar su İç harcı için: 200 kıyma 2 soğan 2 çorba k.salça 1 tutam maydanoz 1 çorba k.tereyağı sıvıyağ tuz,karabiber Hazırlanışı : Karıştırma kabına unu alın. Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin. Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin. İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun. Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilir.Katmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
katmeri, uluk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Urfa katmeri (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:30 |
Sivas katmeri | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:03 |
Tava katmeri (kilis) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:47 |