IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 31 Temmuz 2012, 13:25   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır




Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  1. 1 su bardağı ılıklaştırılmış süt
  2. 1 çay bardağı ılık su
  3. 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  4. 1 paket kuru maya
  5. 2 çay kaşığı tuz
  6. 1 tatlı kaşığı şeker
  7. 4 su bardağı un
  8. Yağlamak için;
  9. 1 çay bardağı zeytin yağ
  10. 50 gram kadar eritilmiş tere yağ



Üzeri için malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı

İçi için malzeme;
peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz.


Yapılışı:


Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin

Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun

Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın

15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın

8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun

Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın

Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin

Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın
İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın

Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın

Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin

Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin

Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
böreği, Çarşaf, nasıl, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? meLanie Hamur İşleri 8 23 Mart 2024 16:09
Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır? Sarya Hamur İşleri 0 08 Mart 2021 19:03
Yozgat böreği nasıl yapılır? Sarya Hamur İşleri 3 24 Ocak 2020 09:02
Çarşaf böreği nasıl yapılır? Feronia Hamur İşleri 0 28 Ekim 2018 14:15
Külah Böreği nasıl yapılır? Zen Hamur İşleri 0 07 Haziran 2013 11:45