04 Temmuz 2012, 15:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Giresun Pidesi - Giresun Pidesi Tarifi Malzemeler - 500 Gr Dana Kıyma - 4 Adet Kuru Soğan - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 1 Tatlı kaşığı Tuz - 1 Adet Yumurta Sarısı Hazırlanışı 500 gram dana kıyma orta ocak ateşinde yarım bardak su ile ezilerek kavrulur. Kavrulurken tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. 4 adet soğan soyulup temizlendikten sonra küp küp doğranır. Suyunu çekip kavrulan kıymaya soğanlar eklenerek 1 tatlı kaşığı tuz ile harmanlanıp ocak ateşinden alınır. 6 adet hamur açılarak içerisine harç konulup ay şeklinde kapatılır. Ardından uzun bir şerit haline getirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve odun ateşine verilir. İstenilirse bu işlem fırında da yapılabilir. Ancak evde hamur açılması gerekmektedir her pişen pidenin üzerine yumuşaması ve koku vermesi için tereyağı sürülür. | |
|
Etiketler |
giresun, pidesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kiymali Bafra Pidesi Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 05 Haziran 2023 14:48 |
Ramazan Pidesi Tarifi | Beatrice | Hamur İşleri | 4 | 21 Mart 2023 06:05 |
Asma yaprağı pidesi tarifi | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 17 Mayıs 2021 15:02 |
Karadeniz Pidesi Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:38 |
Karadeniz pidesi tarifi | Violent | Yöresel Yemekler | 4 | 23 Mayıs 2013 20:40 |