🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hamur malzemeleri:
140ml (yarım su bardağından biraz fazla) su
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı toz şeker
yarım tatlı kaşığı instant maya
Kıymalı iç:
250gr kıyma
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 domates, soyulmuş ve doğranmış
1 sivri biber, doğranmış
tuz
karabiber
Hazırlanması:
Su ve zeytinyağını makinanızın kabına koyun. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde unu serpin. Tuz ve şekeri karşılıklı köşelere dökün. Ortasını biraz açıp mayayı serpin. Makinanızı hamur ayarına getirin. (yaklaşık 1 saat 10 dakika)
İçi için tüm malzemeyi karıştırın. Hamur hazır olunca yağlanmış tepsinize yayın. Üzerine iç harcı paylaştırın. 220C fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kahvaltılık ezme'nin tarifi
1 su bardağı robotta iyice inceltilmiş ceviz içi
3-4 çorba kaşığı biber salçası ( domates salçası kullanmamanızı öneririm, zira özellikle beklediğinde acıkanın tadı çok acayip oluyor)
3-4 diş sarmısak ( sarmısağı ne kadar bol olursa okadar güzel oluyor )
1 tatlı kaşığı acı pul biber ( arzu edenler için)
1tatlı kaşığı poy
1 tatlı kaşığı kişniş
1/2 tatlı kaşığı reyhan
1/2 tatlı kaşığı fesleğen
1/2 tatlı kaşığı karabiber
zeytinyağı (ayçiçek, mısırözü yağı v.s)
Hazırlanması:
Malzemeler güzelce harmanlanır. Yağ miktarı arzuya göre ayarlanır. İdeal miktar, karışımın ekmek üstüne sürebilecek kıvama gelmesidir.