IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Haziran 2012, 16:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaytaz Böreği




Kaytaz Böreği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karıştırma kabının içine unu alın.Ortasını açıp karbonatı...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler

4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 çay kasığı karbonat
1 tatlı kasığı tuz
Yeterince su

İç harcı :

250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı dolmalık fıstık
Yeterince nar eksisi
Yeterince tuz ve karabiber
1 tutam maydanoz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı Karıştırma kabının içine unu alın.Ortasını açıp karbonatı ve limon suyunu alın. Karbonat kabarınca üzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayın.Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyin.Üzerine domates salçasını ve kıymayı ekleyin. Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kapattıktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince açın.Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapın.Daha sonra iki parmak kalınlığında kesin.Ve ara katları gözükecek şekilde çevirip elinizle bastırarak açın.Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.Fırında 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
böreği, kaytaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaytaz Böreği Sarya Hamur İşleri 0 17 Mayıs 2021 15:03
Kaytaz böreği (Antakya) Funda Hamur İşleri 2 26 Haziran 2019 11:42
Çin Böreği oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:03
Kol Böreği N999 Hamur İşleri 0 04 Mart 2012 14:47
Çin Böreği Afrodit Hamur İşleri 0 26 Ekim 2010 13:09