![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Perdeli Poğaça Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı ılık süt Yarım paket yaş maya 1 yumurta 100 gr tereyağı, eritilmiş Tuz Aldığı kadar un İç harcı için 3 yemek kaşığı zeytinyağı 150 gr beyaz peynir 4-5 dal pırasa Üzeri için 1 yumurta sarısı Yapılışı Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine peynir ufalayıp karıştırın. Mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgâhta elinizle açın. Açtığınız hamurun yarısına bıçakla çizikler yapın. Diğer tarafa iç malzemeden yerleştirin ve çizikli tarafa doğru sararak kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
perdeli, poğaça |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gül Poğaça | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:51 |
Vahşi cinayette yeni gelişme! Cesedin kimliğini 'perdeli parmak' belirledi | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 15 Ocak 2021 21:58 |
Perdeli Özbek Pilavı | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:46 |
Sokaklu Çadır, Perdeli Çadır | Zen | Tarih | 0 | 15 Mayıs 2014 23:21 |
Şip Şak Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 12 Nisan 2009 17:30 |