16 Kasım 2011, 05:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pırasalı Pide Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pırasalı Pide Tarifi Pırasalı pide malzemeleri 2 su bardağı süt 1 Paket droetker maya Tuz 2 Tatlı kaşığı Şeker 1 su bardağı sıvı Yağ Aldığı (kadar 5 su bardağı kadar) un İç malzemesi 1 kilo 1 tane kuru soğan Tuz Karabiber Sıvı Yağ 1 tane Yumurta İç malzememizi hemen hazırlayalım. Tavamızın içine sıvıyağımızı döküp kuru soğanımızı minik minik doğrayıp tavamızın içine ekleyelim. Pırasalarımızı yıkayıp minik Vizon doğrayalım tavamıza ekleyelim. Tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyip pişirelim. Pırasamızın diriliği gidince altını kapatalım. Soğumaya bırakalım. Yoğurma kabımızın içine unumuzu, şekerimizi, tuzumuzu ve mayamızı ekleyip elimizle karıştıralım. Sütümüzü ve yağımızı ilve Edip yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz çok sert olmayacak. Kulak memesinden biraz daha yumuşak olcak. Hamurumuzu 1 Saat dinlendirelim. Hamurumuzdan Portakal büyüklüğünde parça alıp, tepsimizin içine koyup elimizle Açıp içine pırasamızı yerleştirelim. Hamurumuzun yanlarından tutup Ust kısımda birleştirelim. Uzerine Yumurta sarısı sürüp pişmesi tıklayın fırına gönderelim. Sıcak Sıcak servis yapalım.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyet olsun.. Kaynak: Alıntılar | |
|
Etiketler |
pide, pırasalı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pırasalı Mercimek Yemeği Tarifi | meLanie | RadyoHarika Paylaşımları | 0 | 19 Mayıs 2023 08:11 |
Pırasalı Pilav Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:14 |
Pırasalı Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 11:02 |
Pırasalı ve Ispanaklı Sığır Tarifi | Sim | Et Yemekleri | 0 | 15 Temmuz 2013 20:02 |
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:36 |