23 Nisan 2010, 13:19 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tavuklu Tart Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamuru: 2 su bardağı un ½ su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı yoğurt 65 gr katı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Harcı: 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir 1 su bardağı bezelye 2 yemek kaşığı mısır 3 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı su veya tavuk suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1- Bir kaba hamur malzemelerini koyup, unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru 20 dakika dinlendirin. 2-Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuzu bir tencerede kaynatın. 3- Kaynamaya başladıktan sonra, içine küçük parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsünü, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın. 4- Soğumasını bekleyip içine kaşar peyniri ve kremayı ilave edin. 5- Hamurdan iki küçük beze koparın, tart kalıbının altına bir tanesini döşeyin. 6- Hazırladığınız içten yeterli miktarda kalıba hamurun üstüne koyun. 7- İkinci hamuru malzemenin üstünü kapatacak şekilde kaplayın. 8- Aynı işlemi bütün tart kalıplarında uygulayın. 9- Dilerseniz yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun! | |
|
Etiketler |
tart, tavuklu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Reçelli Tart | Sarya | Tatlılar | 0 | 22 Eylül 2021 17:18 |
Kakaolu Tart | AngeL | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2014 16:03 |
Bol Çikolatalı Tart | Kralice | Tatlılar | 0 | 16 Kasım 2008 14:03 |