23 Nisan 2010, 13:17 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kıymalı Poğaça Tarifi Malzemeler, 2 Su bardağı ılık su 2 Çay bardağı sıvı yağ 1 Çay bardağı toz şeker 3 Çay kaşığı tuz 1 Paket aktif maya 1 Adet yumurta sarısı Yeterince un Harcı İçin, 250 gr yağsız kıyma 1 Adet kuru soğan Damak zevkine göre tuz ve baharat Hazırlanışı, Yoğurma kabının içersine tüm malzemeyi alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. 2 Saat mayalanmaya bırakın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve dilediğiniz baharatı katıp bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerin kıymalı harçla doldurun. Üzerine yumurta sarısı sürün. 185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerlerin kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
kıymalı, poğaça, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Puf Poğaça Tarifi | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 23 Ocak 2024 03:32 |
Kıymalı Açık Poğaça | Ledya | Serbest Kürsü | 0 | 11 Ağustos 2023 05:22 |
Puf Poğaça Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 05 Haziran 2023 14:55 |
Puf Puf: Mayalı Poğaça Tarifi | yeSa | Hamur İşleri | 0 | 26 Mart 2020 17:32 |
Kıymalı Poğaça | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:15 |