IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 19:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Semsek




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

Ici Icin:

*
750 g az yagli kuzu kiyma (veya az yagli dana kiyma)
*
4 adet iri sogan
*
1/2 dmt maydanoz
*
1 t.k. pul biber
*
1 c.k. karabiber + tarcin
*
1 c.b. su
*
1/2 c.b. sivi yag
*
Biraz tuz

Hamuru Icin:

*
1 kg un
*
2 adet yumurta
*
1 c.k. tuz
*
1 fincan sivi yag

Yapilisi:

1.
Hamuru icin gerekli malzemeleri derin bir kaba aktarin, aldigi kadar su ile yogurup kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin, uzerini nemli bir bezle ortun ve dinlenmeye birakin.
2.
Eti teflon bir tavaya alin, kisik ateste bir c.b. su ile pisirin. Et suyunu cektikten sonra dogradiginiz soganlari ve yagi ekleyip soganlar pembelesinceye kadar kavurun. Et kavulduktan sonra baharatlari, tuzu, biberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirip ilimaya birakin.
3.
Hamurdan, cevizden biraz iri olacak kadar, parcalar koparin ve cay tabagindan biraz buyuk olacak sekilde acin.

4.

Actiginizin hamurun yarisina kavurdugunuz kiymadan fotograftaki gibi yerlestirin, hamurun iki yarisini tam olarak ustuste kapatmayip alt tarafi biraz daha uzun birakin (fotograftaki gibi), ve hamurun diger yarisini etin uzerine kapatin.

5.

Hamurun altta kalan uzun kismini ust tarafina dogru parmaginizla kivirip bastirarak kenarlarini kapatin ve sekil verin. Kenarini dalgali kapatmak zor geliyorsa veya sizi oyaliyorsa pizza ruleti veya cay tabagi ile dumduz kesebilirsiniz.

6.
Tavaya iki parmak derinliginde olacak sekilde yag alin ve kizdirin. Semsekleri, on ve arka yuzleri iyice pembelesinceye kadar, kizartin. Sicak sicak servis yapin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
semsek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Semsek Tarifi... Sarya EylulFM Paylaşım 0 29 Mayıs 2023 21:25
Semsek (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:55