11 Ocak 2010, 19:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevizli Tepsi Ekmeği Malzemeler: 1 küçük paket yaş maya 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 fincan sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt Yarım bardak ceviz içi Aldığı kadar un 1 adet yumurta sarısı Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Mayayı ılık sütle ezin. Ilık su, 1 fincan sıvı yağ, 1 kaşık yoğurt ve tuz karıştırın. Aldığı kadar unla yumuşakça hamur yapın. İri çekilmiş ceviz içi koyup tekrar yoğurun. Yağlanmış bir tepsiye bastırarak yerleştirin. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecedeki fırında pişirin. | |
|
Etiketler |
cevizli, ekmeği, ekmegi, tepsi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tepsi kebabı | Sarya | Et Yemekleri | 1 | 04 Ocak 2024 15:14 |
Tepsi Mantısı | Funda | Hamur İşleri | 2 | 21 Aralık 2019 22:36 |
Baba Ekmeği Zindan Ekmeği Koca Ekmeği Meydan Ekmeği Atasözünün Anlamı ve Açıklaması | Amelia | Atasözleri ve Deyimler | 0 | 19 Haziran 2014 21:55 |
El işi Dantel Tepsi Örtüleri.. | Sevda | El Sanatları | 0 | 10 Temmuz 2012 11:27 |
Tepsi Lahmacunu | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 10 Nisan 2009 06:17 |