IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 18:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otlu ve Parmesan Peynirli Ekmek




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
9 g kuru maya ( 1,5 paket)
*
1 t.k. toz seker
*
125 ml ilik su
*
500 g beyaz un
*
1 t.k. tuz
*
250 ml ilik su
*
2 t.k. zeytinyagi
*
3 y.k. ince dogranmis maydanoz
*
3 y.k. ince dogranmis frenk sogani
*
2 y.k. taze kekik
*
80 g ince rendelenmis parmesan peyniri (normal kasar da olabilir)
*
2-3 y.k. sut (ekmegin uzerine surmek icin)



Yapilisi:

1.
Bir kapta mayayi, sekeri ve 125 ml ilik suyu karistirin. Kabin agzini strec film ile kapayip sicak bir yerde karisim hafifce kabarip uzeri kopuk kopuk oluncaya kadar, ~ 30 dk, bekletin. Karisimin uzeri kopuklenmiyorsa mayaniz bozulmus demektir, hazirladiginiz karisimi atip yeni aldiginiz maya ile tekrar hazirlayin.
2.
Tum otlari ve peyniri bir kasede karistirip bir kenara kaldirin. Firini 210 dereceye ayarlayin, 21 x 10,5 x 6,5 cm olculerindeki dikdortgen bir kek kalibini yaglayin. Ayri bir kaba tuz ve unu eleyin. Icine beklettiginiz mayali karisimi ve 250 ml suyu azar azar ekleyip hamur toparlanincaya kadar yogurun. Toplanan hamuru unlu bir yuzeye alip 10-15 dk kadar daha guzelce yogurun.
3.
Cam bir kaseyi yaglayin ve yogurdugunuz hamuru bu kasenin icine koyun ve uzerine islak bir bez ortup sicak bir yere kaldirin. Hamur iki kati buyuklugune ulasincaya kadar, ~1 saat, mayalanmaya birakin. Ortunun hamurun uzerine degmemesine dikkat edin, boylece hamurun kabarmasini engellememis olur.
4.
Elinizi yumruk yapip mayalanmis hamurun ortasina bir kere bastirin (icindeki hava ciksin diye) ve hamuru kaseden alip unlu bir yuzeyde bir kac dk daha yogurun.
5.
Yogurdugunuz ekmek hamurunu ikiye bolun ve her parcadan 10 adet beze yapin. Her bezeyi yaklasik 6 cm capinda yuvarlak acin. Tum bezeleri actiktan sonra ilk daireyi alin, ortasina otlu icten biraz koyup hafifce yayin. Ikinci daireyi ilk dairenin uzerine duzgunce ortup tekrar hazirladiginiz karisimdan koyun ve uzerine ucuncu daireyi ortun.

6.
Tum hamuru bu sekilde ustuste (yani koca bir silindir olacak sekilde) dizin. Yaglanmis kek kalibinin tam orta yerine ustuste dizdiginiz hamur silindirini fotograftaki gibi yatay olarak yerlestirin. Uzerini islak bir bezle ortup sicak bir yere kaldirin ve yaklasik 30 dk kadar kabarmasi icin bekletin. Hamuru kalibin tam ortasina yerlestirmekteki amac iki yone dogru kabarmasini saglamak.
7.
Kabaran hamurun uzerine sutu surun, yanliz fircayi cok bastirmamaya ozen gosterin. Sicak firina verip ekmeginiz altin rengini alana kadar, ~ 30 dk, pisirin. Soguduktan sonra kaliptan cikarip servis yapin, afiyet seker olsun!!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
ekmek, otlu, parmesan, peynirli, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peynirli Otlu Lokmalar AngeL Hamur İşleri 0 14 Ocak 2015 02:18
Otlu-Peynirli Karpuz Salatası oneofgirl Salatalar Mezeler 0 28 Ağustos 2013 14:13
Otlu ekmek hamuru kızartması Violent Hamur İşleri 0 24 Mayıs 2013 22:50
Peynirli Otlu Biber Dolması Tarifi yoSun Sebze Yemekleri 0 30 Ekim 2010 19:53
Otlu Peynirli Kabak Graten YapraK Sebze Yemekleri 0 22 Mart 2009 18:57