IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 18:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu Kırma Böreği




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:


Borek Icin:

*
2 adet yufka
*
1 adet yumurtanin sarisi (kucuk)
*
1 y.k. yogurt
*
50 g + 1 y.k. tereyagi (ya da sivi yag)

Ic Malzemesi:

*
2 adet tavuk but (haslanip didiklenmis)
*
1 c.b. ceviz (iri dovulmus)
*
1 c.k. kisnis
*
1 t.k. pul biber
*
Biraz tuz, karabiber

Basemel Sos Icin:

*
2-2,5 y.k. un
*
1 s.b. sut
*
1 y.k. tereyagi
*
2 dis sarmisak (dovulmus)
*
1 kase rendelenmis kasar


Yapilisi:

1.
Firini 160 dereceye isitin. Ic malzemelerini bir kaseye alip guzelce karistirin.
2.
Sosu hazirlamak icin tereyagini eritip unu kavurun, uzerine sutu ekleyip kisik ateste iyice katilasip muhallebi kivamina gelene kadar surekli karistirarak pisirin. Atesten alip dovulmus sarmisagi ekleyin ve tekrar karistirip bir kenara kaldirin.
3.
Ayri bir tencerede borek icin gereken yagi eritin, atesten indirip bir yemek kasigi kadar yag ile firin tepsisini yaglayin. Geri kalan yaga yumurta sarisini ve yogurdu ekleyip cirpin.
4.
Yagladiginiz tepsiye ilk yufkayi burusturarak yerlestirin. Yufkanin uzerine yogurtlu karisimdan bir kac kasik serpip pasta fircasi ile yayin. Ikinci yufkayida ayni sekilde hazirladiktan sonra uzerine tavuklu karisimi yayin.
5.
En uste basemel sosu dokun, kasar peynirini sosun her yerini ortecek sekilde serpistirin.
6.
Firina verip uzeri guzelce kizarana kadar pisirin. Dilediginiz sekilde susleyerek sicak sicak servis yapin.

Ben 20x20 cm boyutlarinda kare bir firin kabi kullandim, eger normal firin tepsisi kullanacaksaniz mutlaka 3 yufka kullanin. Diger malzeme miktarlarini ise ona gore ayarlamayi unutmayin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
boregi, böreği, kirma, kırma, tavuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pirinçli tavuklu gül böreği Funda Hamur İşleri 2 08 Mayıs 2019 11:23
Tavuklu Sebzeli Talaş Böreği Elysian Hamur İşleri 0 12 Ocak 2014 12:25
Tavuklu Fincan Böreği oneofgirl Hamur İşleri 0 03 Eylül 2013 17:33
Tavuklu Yufka Böreği oneofgirl Hamur İşleri 0 03 Ağustos 2013 20:14
Tavuklu Zar Böreği YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:01