![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kat Kat Poğaca MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne) Not :Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor, 20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya) 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı tozşeker Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar) Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) İçi : 100 gr beyaz peynir YAPILIŞI 1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin. 2 ) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. 3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün 4 ) Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün. 5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir ko***** sarın (Bu kadar tombiş bir poğaça pişecek mi acaba demeyin bu aşamada Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ben dedim ama piştiler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bir de tavsiyem; çok sıkı olarak sarmayın yalnız Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar) 6 )30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kat, poğaça, pogaca |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
3-2-1 Poğaça | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 05 Ocak 2023 14:56 |
Gül Poğaça | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:51 |
Kaymaklı poğaça | Ebru | Hamur İşleri | 2 | 02 Mayıs 2016 17:37 |
Gül Poğaça | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 13 Ağustos 2013 16:11 |
Şip Şak Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 12 Nisan 2009 17:30 |