26 Aralık 2009, 05:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanaklı Mantı Malzemeler 250 gr Un 100 gr Süt 2 Adet Yumurta 150 gr Taze Ispanak Yaprağı 100 gr Kıyma Yarım Demet Maydanoz Karabiber, Tuz Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın. Sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edin. Sertleşene kadar yoğurun. Bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin. Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru olabildiğince ince açın. Kareler şeklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun. Üçgen şeklinde katlayın. Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün. Suyu kaynatın. İçine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun. Kaynayan suya mantarları atın. Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
ispanakli, ispanaklı, manti, mantı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantı | Not | Zeytinyağlılar | 8 | 24 Kasım 2021 20:49 |
Ispanaklı Tavuklu Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:28 |
Ispanaklı Mantı Çorbası | Cappy | Çorbalar | 0 | 06 Mayıs 2014 12:42 |
Çıngıllı Mantı | Katherina | Yemek Tarifleri | 7 | 06 Ekim 2012 15:03 |
Patatesli Mantı | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:12 |