26 Aralık 2009, 05:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı Tatar Böreği Gereçler: 2 bardak tepeleme buğday unu 1 adet yumurta ü 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz İçi: 150 gr koyun kıyması 1 baş soğan tuz-karabiber 2-3 sap maydanoz Üstü için: 1 orta boy yoğurt 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Yapılışı: 1. Un, tuz, yumurta ve suyla katıca bir hamur hazırlayın. 30 dakika dinlendirin. 2. Hamuru oklavayla 2 mm incelikte açın. Üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Sonra 4-5 cm karelere ayırın. 3. Kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi birlikte karştırın. Hamurların ortasına iri fındık büyüklüğünde bu içten koyun ve üçgen şeklinde kapatın. 4. Bir tencereye 7-8 bardak su koyun. 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyun. Kaynamaya başlayınca hamurları içine atın. 15-20 dakika pişirin. Kevgirle servis tabağına çıkartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt, kırmızıbiberli yağ döküp servis yapın. Not: Artan hamurlu suyu, un çorbası yaparak değerlendirin.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
boregi, böreği, kiymali, kıymalı, tatar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Saç Böreği | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 03 Ağustos 2013 20:04 |
Tatar böreği (malatya) | Sır | Yöresel Yemekler | 2 | 22 Ocak 2011 23:58 |
Tatar böreği (ısparta) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:47 |
Tatar böreği (erzurum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:35 |
Tatar böreği (edirne) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:05 |