26 Aralık 2009, 05:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tereyağlı Ekmek Malzemeler, Hamuru için, 2 yemek kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 su bardağı süt Yarım tatlı kaşığı instant maya Üzeri için, 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı, Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın. Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun. Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin. Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin. Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin. | |
|
Etiketler |
ekmek, tereyağlı, tereyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Malatya'da soğuk hava ekmek fırınını dondurdu! Ekmek almak için şehir merkezine gidiyorlar | CORDON BLEU | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 26 Ocak 2023 19:20 |
1,5 tereyağlı iskender | fatal | IF Sözlük | 10 | 24 Haziran 2022 12:12 |
Tereyağlı Alabalık Kızartması | Cappy | Deniz Ürünleri | 0 | 06 Mayıs 2014 13:03 |
Limonlu Tereyağlı Bisküvi | Violent | Hamur İşleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:47 |
Tereyağlı Humus | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 07 Şubat 2012 23:18 |