07 Mayıs 2009, 12:55 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çiğ Börek Çiğ Börek Tatarların geleneksel lezzeti sofranıza konuk oluyor. Damak tadınızda yeniliğe yer açmak istiyor ve kendi evinizde nefis bir börek yapmak istiyorsanız çiğ börek tarifi karşınızda... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, Hamuru için, 4 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Su Yeteri kadar un Harcı için, 250 gram kıyma 1 orta boy soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı, Soğan ve maydonozu ince ince doğrayın. Kaseye ekleyip üzerine tuz ve karabiber ilave edin. Yoğurma kabına yumurta, tuz ve suyu ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin. Hamuru 3 parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm genişliğinde açın. İçine kıymalı harçtan koyup, yarım ay şeklinde katlayın. Kızgın ve bol yağda her iki tarafını da kızartın. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
borek, börek, Çiğ, cig |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
BÖREK | Sarya | Okul Öncesi Tekerlemeler | 0 | 22 Şubat 2021 14:58 |
Şam Börek | NurSima | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2021 20:12 |
Kabaklı Börek | SimHa | Hamur İşleri | 2 | 21 Aralık 2019 06:16 |
Boş Börek | Violent | Hamur İşleri | 0 | 31 Mayıs 2013 20:37 |