12 Nisan 2009, 17:33 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gevrek Poğaça Gevrek Poğaça Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; *1 paket tereyağı (250 gr)(oda ısısında) *1 çay bardağı zeytinyağı veya mısırözü yağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] *1 çay bardağı ılık su *1 yumurta akı ( sarısını üstüne sürmek için ayırın) *1/2 çay bardağı sirke *1 paket kabartma tozu *1 tatlı kaşığı tuz, *Aldığı kadar un (Kulak memesi yumuşaklığında olacak) İçi için; *Beyaz peynir veya kaşar peyniri *Maydanoz Hazırlanışı; iç malzemesi hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırıp, yoğurun. Ben bu şekilde yarım saat kadar üstü örtülü şekilde dinlendirin. Daha sonra tezgaha un serperek merdane yardımı ile açın ve herhangi büyüklükte bir bardakla yuvarlaklar kesin. İçlerine peynirli harçlardan koyduktan sonra kimisini üst resimde görüldüğü gibi yarım ay şeklinde katlayarak, kimisini de aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yuvarlayarak kapatın. Üstelrine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bence ılık yiyin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
gevrek, poğaça, pogaca |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yağlı Gevrek Kurabiye | mCx | Kurabiye Tarifleri | 0 | 31 Mart 2022 13:52 |
Şeftalili Gevrek | Zen | Tatlılar | 0 | 02 Şubat 2013 18:08 |
Gevrek Peynirli Börek Tarifi Resimli | AnqeL | Hamur İşleri | 0 | 21 Mart 2012 23:30 |
Gevrek (ardahan) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:06 |