25 Mart 2009, 04:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayseri Kıymalı Yağlaması Kayseri Kıymalı Yağlaması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler - Hamuru İçin: - 5 su bardağı un - 1 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çorba kaşığı maya - 1 tatlı kaşığı tuz - Yeterince ılık su - Sosu İçin: - 250 gr. kıyma - 2 büyük soğan - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 125 gr. margarin - 2 adet sivri biber - Kırmızı biber, maydanoz - Tuz - Üzeri İçin: - Sarımsaklı yoğurt Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika mayalanması için bekletilir. Hamurdan tenis topu büyüklüğünde bezeler alınıp, tabak büyüklüğünde açılır. Yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip, biraz pişirilip ateşten alınır. Bir tepsiye pişen hamur yani şebit konur. Üzerine karışımdan sürülür. Daha sonra üstüne diğer şebit konur ve yapılan karışımdan üstü sıvanır. Aynı işlem harç bitene kadar üst üste konularak yapılır. Daha sonra dörde bölünerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. | |
|
Etiketler |
kayseri, kiymali, kıymalı, yağlaması, yaglamasi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kayseriustasi.com Kayseri Elektrikçi, Kayseri Kaynakçı Ve Kayseri Su Tesisatçısı | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 0 | 10 Aralık 2023 12:50 |
Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi | Zeytin | Yöresel Yemekler | 5 | 16 Ağustos 2023 11:48 |
Taze Fasulye Yağlaması (Karadeniz Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 29 Nisan 2014 13:31 |
Kuru Kayısı Yağlaması | Liaaa | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 15:24 |
Şebit Yağlaması | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 17 Şubat 2012 01:34 |