16 Mart 2009, 01:39 | #51 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer portakallı ve haşhaşlı kek
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri -karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin. 2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım). 3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın. |
|
16 Mart 2009, 01:39 | #52 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer ıslak kek
1. 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın. 2. kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.) 3. kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın. 4. isterseniz üzerine krem şanti sürerek servis yapın. |
|
16 Mart 2009, 01:41 | #53 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer çikolatalı fransız keki malzemeler:
hazırlanması: 1. 150 gr margarini benmari usulü eritin. eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın. 2. çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. 3. ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın. 4. fırını 220C'ye getirin. kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. (bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak.) 5. karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin. 6. kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın. (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın. üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin. hemen servis yapın. 8 kişilik |
|
16 Mart 2009, 01:41 | #54 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer lor peynirli kek
1. 3 yumurtayı ve 1 su bardağı yoğurdu derin bir kaba koyup mikserin en yüksek hızında karıştırın. karıştırmaya devam ederek 1/4 su bardağı fındık yağını, 300 gr lor peynirini, yarım yemek kaşığı pulbiberi, 1 yemek kaşığı kekiği, yarım tatlı kaşığı karabiberi ve unları ekleyin. kıyılmış maydanoz ve dereotlarını da ekleyerek 1-2 kez karıştırın. 2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızında birkaç kez karıştırın. 3. fırını 180 dereceye getirin. kek kalıbını yağlayıp susam veya çörek otu serpin. keki kalıba boşaltın. (isterseniz susamı kekin üzerine de serpebilirsiniz.) ısınmış fırında kekin içi pişene kadar pişirin. (30/45 dakika) |
|
16 Mart 2009, 01:42 | #55 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer dört mevsim keki
1. meyveleri küp küp doğrayıp, süzgece koyun. fazla suyunu süzün. 2. 150 gr margarini eritip 3 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1,5 su bardağı un ve 1 kahve fincanı süt ekleyin. mikserle yüksek hızda karıştırın. 3. 1 paket kabartma tozunu, meyveleri ve 1 çorba kaşığı çikolata kırığını ilave edip mikserin düşük hızında 1-2 kez karıştırın. 4. fırını 170C'ye getirin. kek kalıbını yağlayın. karışımı kalıba koyup ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. 5. soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri serperek servis yapın. 8-10 kişilik |
|
16 Mart 2009, 01:43 | #56 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer mısır unlu ve tuzlu kek
hazırlanması: 1. peyniri ezin, yumurtaları iyice çırpın. dereotu, maydanoz ve naneyi kıyın. (taze nane yoksa kuru nane de kullanabilirsiniz. ben öyle yaptım.) 2. kabartma tozu ile limon suyunu küçük bir kapta karıştırın ve kabarmasını sağlayın. 3. derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırın. unlanmış fırın tepsisine bu malzemeyi koyup elinizle düzeltin. 4. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. ılık veya soğuk sevis yapın. |
|
16 Mart 2009, 01:44 | #57 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer havuçlu kek
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın. 2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın. 4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın. 5. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. (Ben altılı kek kalıbımı kullandım) 6. Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor). Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin. (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir.) |
|
16 Mart 2009, 01:45 | #58 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer krem şantili elmalı kek
Kekin hazırlanması: 1. Yumurtayı ve şekeri derin bir kaba alın ve mikserin en yüksek hız ayarında şeker eriyene kadar çırpın. (yaklaşık 2 dakika) 2. Dövülmüş cevizi, doğranmış elmayı, unu, kakaoyu ve tarçını ekleyip mikserle en yavaştan en hızlı ayarına doğru giderek karıştırın. Tüm malzemelerin özleşmesini sağlayın. 3. Kabartma tozunu ekleyip yavaş ayarda birkaç kez daha karıştırın. 4. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. 5. Büyük boy kare borcamın tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayın. 6. Keki borcama döküp fırının içinde orta bölmeye getirdiğiniz telin üzerine yerleştirin. 7. 30-35 dakika kek pişene kadar pişirin. Krem Şantinin Hazırlanması: 1. Sütü dar ve geniş bir kaba dökün. Üzerine krem şantiyi boşaltıp mikserin bir sapı ile koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. 2. Kekiniz pişip tamamen soğuyana kadar krem şantiyi buzdolabında bekletin. Kek tamamen soğuduktan sonra 16 parçaya bölün. her bir dilimi ikiye bölüp aralarına ve üzerlerine krem şanti sürün. Antep fıstığı ile süsleyin. 16 dilim krem şantili elmalı kek |
|
16 Mart 2009, 01:46 | #59 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer uzumlu kek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. keki yapmak icin 4 yumurta, bir bucuk su bardagi toz seker, bir su bardagindan az yogurt, bir su bardagi sivi yag, bir avuc dovulmus ceviz, 3 su bardagi un, bir paket kabartma tozu ve bir avuc kuru uzum gerekiyor. once yumurtalari ve sekeri iyice cirpiyorsunuz. sonra sivi yagi, yogurdu ve cevizi ekleyip karistiriyorsunuz. unu, uzumu ve cevizi ekleyip karistirmaya devam ediyorsunuz. en son da kabartma tozunu ekleyip hafifce karistiriyorsunuz. keki yaglanmis kek kalibina ve muffin kaliplarina (2/3unu dolduracak bicimde) doldurup onceden isitilmis 180C firinda pisiriyorsunuz. |
|
16 Mart 2009, 01:47 | #60 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer elmalı kek
|
|
Etiketler |
kekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
vanilyalı kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:29 |
sevimli kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:26 |
Kabaklı Minik Kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:57 |
Limonlu Lokma kekler | Seyra | Kek Tarifleri | 0 | 20 Ekim 2014 23:22 |
Kestaneli Küçük Kekler | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:53 |