IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Mart 2009, 01:39   #51
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




portakallı ve haşhaşlı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 3/4 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1,5 su bardağı kepekli un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri -karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin.
2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım).
3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 16 Mart 2009, 01:39   #52
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




ıslak kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 1 su bardağı vişne suyu
hazırlanması:
1. 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
2. kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.)
3. kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.
4. isterseniz üzerine krem şanti sürerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:41   #53
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




çikolatalı fransız keki

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  1. kek malzemeleri:
    • 160 gr bitter çikolata
    • 150 gr margarin
    • 4 yumurta
    • 2/3 su bardağı toz şeker
    • 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
    • 2/3 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 3/4 paket kabartma tozu
  2. üzerine:
    • çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt)
    • 1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

hazırlanması:
1. 150 gr margarini benmari usulü eritin. eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın.
2. çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
3. ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın.
4. fırını 220C'ye getirin. kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. (bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak.)
5. karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin.
6. kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın. (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın. üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin. hemen servis yapın.

8 kişilik

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:41   #54
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




lor peynirli kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  1. kek malzemeleri:
    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1/4 su bardağı fındık yağı
    • 300 gr lor peyniri
    • yarım yemek kaşığı kırmızı pulbiber
    • 1 yemek kaşığı kekik
    • yarım tatlı kaşığı karabiber
    • 1 su bardağı kepekli un
    • 3/4 su bardağı normal un
    • 4 sap maydanoz, kıyılmış
    • 4 sap dereotu, kıyılmış
    • 1 paket kabartma tozu
  2. üzerine:
    • susam
    • çörek otu
hazırlanması:
1. 3 yumurtayı ve 1 su bardağı yoğurdu derin bir kaba koyup mikserin en yüksek hızında karıştırın. karıştırmaya devam ederek 1/4 su bardağı fındık yağını, 300 gr lor peynirini, yarım yemek kaşığı pulbiberi, 1 yemek kaşığı kekiği, yarım tatlı kaşığı karabiberi ve unları ekleyin. kıyılmış maydanoz ve dereotlarını da ekleyerek 1-2 kez karıştırın.
2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızında birkaç kez karıştırın.
3. fırını 180 dereceye getirin. kek kalıbını yağlayıp susam veya çörek otu serpin. keki kalıba boşaltın. (isterseniz susamı kekin üzerine de serpebilirsiniz.) ısınmış fırında kekin içi pişene kadar pişirin. (30/45 dakika)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:42   #55
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




dört mevsim keki

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 2 adet erik
  • 1 adet portakal
  • 2 adet küçük muz (ya da bir adet orta boy muz)
  • 1 adet büyük boy elma
  • 150 gr margarin
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı çikolata kırığı
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
hazırlanması:
1. meyveleri küp küp doğrayıp, süzgece koyun. fazla suyunu süzün.
2. 150 gr margarini eritip 3 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1,5 su bardağı un ve 1 kahve fincanı süt ekleyin. mikserle yüksek hızda karıştırın.
3. 1 paket kabartma tozunu, meyveleri ve 1 çorba kaşığı çikolata kırığını ilave edip mikserin düşük hızında 1-2 kez karıştırın.
4. fırını 170C'ye getirin. kek kalıbını yağlayın. karışımı kalıba koyup ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
5. soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri serperek servis yapın.
8-10 kişilik

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:43   #56
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




mısır unlu ve tuzlu kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • yarım su bardağı beyaz peynir
  • yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 4 adet yumurta
  • yarım demet demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet nane
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım limon suyu
  • kırmızıbiber
not: tuz eklemeyin.
hazırlanması:
1. peyniri ezin, yumurtaları iyice çırpın. dereotu, maydanoz ve naneyi kıyın. (taze nane yoksa kuru nane de kullanabilirsiniz. ben öyle yaptım.)
2. kabartma tozu ile limon suyunu küçük bir kapta karıştırın ve kabarmasını sağlayın.
3. derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırın. unlanmış fırın tepsisine bu malzemeyi
koyup elinizle düzeltin.
4. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. ılık veya soğuk sevis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:44   #57
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




havuçlu kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  1. Malzemeler:
  2. Kek Harcı:
    • 5 yumurta
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
    • 1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
    • 2 su bardağı un
    • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  3. Üzerine sermek için:
    • Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın.
2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
5. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. (Ben altılı kek kalıbımı kullandım)
6. Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor). Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin. (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir.)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:45   #58
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




krem şantili elmalı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  1. Kek Malzemeleri:
    • 5 yumurta
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı ceviz, irice dövülmüş
    • 2 su bardağı kırmızı elma, küp küp doğranmış (yaklaşık 1,5 adet büyük elma)
    • 2 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 paket kabartma tozu
  2. Krem Şanti Malzemeleri:
    • 1 paket toz krem şanti
    • 2 çay bardağı soğuk süt
Üzerlerine isterseniz: dövülmüş antep fıstığı
Kekin hazırlanması:
1. Yumurtayı ve şekeri derin bir kaba alın ve mikserin en yüksek hız ayarında şeker eriyene kadar çırpın. (yaklaşık 2 dakika)
2. Dövülmüş cevizi, doğranmış elmayı, unu, kakaoyu ve tarçını ekleyip mikserle en yavaştan en hızlı ayarına doğru giderek karıştırın. Tüm malzemelerin özleşmesini sağlayın.
3. Kabartma tozunu ekleyip yavaş ayarda birkaç kez daha karıştırın.
4. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin.
5. Büyük boy kare borcamın tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayın.
6. Keki borcama döküp fırının içinde orta bölmeye getirdiğiniz telin üzerine yerleştirin.
7. 30-35 dakika kek pişene kadar pişirin.
Krem Şantinin Hazırlanması:
1. Sütü dar ve geniş bir kaba dökün. Üzerine krem şantiyi boşaltıp mikserin bir sapı ile koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
2. Kekiniz pişip tamamen soğuyana kadar krem şantiyi buzdolabında bekletin.
Kek tamamen soğuduktan sonra 16 parçaya bölün. her bir dilimi ikiye bölüp aralarına ve üzerlerine krem şanti sürün. Antep fıstığı ile süsleyin.
16 dilim krem şantili elmalı kek

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:46   #59
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




uzumlu kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
keki yapmak icin 4 yumurta, bir bucuk su bardagi toz seker, bir su bardagindan az yogurt, bir su bardagi sivi yag, bir avuc dovulmus ceviz, 3 su bardagi un, bir paket kabartma tozu ve bir avuc kuru uzum gerekiyor. once yumurtalari ve sekeri iyice cirpiyorsunuz. sonra sivi yagi, yogurdu ve cevizi ekleyip karistiriyorsunuz. unu, uzumu ve cevizi ekleyip karistirmaya devam ediyorsunuz. en son da kabartma tozunu ekleyip hafifce karistiriyorsunuz. keki yaglanmis kek kalibina ve muffin kaliplarina (2/3unu dolduracak bicimde) doldurup onceden isitilmis 180C firinda pisiriyorsunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:47   #60
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




elmalı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

önce 4-5 elmayı soyup küp küp doğruyorsunuz. geniş bir kek kalıbını yağlayıp, içine biraz toz şeker serpiyor ve elmaları kalıbın içine yayıyorsunuz. bir avuç doğranmış kuru incir, bir avuç doğranmış kuru kayısı, bir avuç ceviz ve biraz tarçını karıştırıp elmaların üzerine döküyorsunuz. ayrı bir kapta keki hazırlamaya başlıyorsunuz. bunun için 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı mikserle karıştırıyorsunuz. karışımı meyvelerin üzerine döküyorsunuz. bir yemek kaşığını kekin birkaç yerine batırıp meyvelerin kekin arasına geçmesini sağlıyorsunuz. 175C'de pişiriyorsunuz...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vanilyalı kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:29
sevimli kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:26
Kabaklı Minik Kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 15:57
Limonlu Lokma kekler Seyra Kek Tarifleri 0 20 Ekim 2014 23:22
Kestaneli Küçük Kekler oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:53