IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Mart 2009, 23:52   #41
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




limonlu kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 300 gr. margarin
  • 300 gr. (1+1/3 su bardağı) şeker
  • 5 adet yumurta (sarısı beyazından ayrılmış)
  • 9 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 limon kabuğu rendesi
  • 300 gr. un (2 su bardağı+2 yemek kaşığı)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 50 gr. çekilmiş badem
  • 150 gr. pudra şekeri (1 tepeleme su bardağı)
  • 1 limon
  • yağlı kağıt
hazırlanması:
1. Oda ısısında bekletilip yumuşatılmış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyin. 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bademleri katıp karıştırın.
2. Yumurta akını kar gibi katılaşana kadar çırpın. Tahta kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin. Fırın tepsisini yaplı kağıtla kaplayın ve hamuru üze rine yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25 dk. pişirin. (bizce bu süre 4dakika oldu. çünkü 25 dakikadan sonra üzeri yanmasın diye ısıyı 150'ye getirdik.)
3. Piştikten sonra kekin yüzeyine birçok yerinden bıçak veya kürdan batırın ve 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin. Keki soğumaya bırakın. Pudra şekerini, geri kalan limon suyu ve rendesiyle karıştırıp keke sürün. (isterseniz üstünü de ince limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 14 Mart 2009, 23:55   #42
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




vanilyalı kekler

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 1+1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1+1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı süt
hazırlanması:
1. Fırını 175C'ye getirin. varsa metal cupcake kalıplarının içine kağıtları yerleştirin. metal kalıp yoksa bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine kağıt kalıpları dizin.
2. bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. ayrı bir kapta mikser yardımıyla margarin ve şekeri karıştırın. karıştırmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin. vanilyayı ilave edin.
3. un karışımını ve sütü dönüşümlü olarak kaba ekleyin. bu arada devamlı karışımı çırpın (un ile başlayıp un ile bitirmelisiniz.)
4. karışımı kalıplara paylaştırın. yaklaşık 20 dakika pişirin. fırın telinin üzerinde soğutun.
not: isterseniz keklerin üzerine krema da sürebilirsiniz. bunun için 12 yemek kaşığı margarini, 3 + 2/3 su bardağı pudra şekerini çırpın. krema çok yoğun olursa 1-2 yemek kaşığı süt ekleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:58   #43
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




yoğun çikolatalı küçük kekler

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  1. kek malzemeleri:
    • 110 g (yarım su bardağı) margarin, oda sıcaklığında
    • 200 g kahverengi şeker
    • 1 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • 50 g bitter çikolata, eritilmiş, hafif soğutulmuş
    • 100 g un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 125 ml (yarım su bardağı) kaynamış su
  2. sos malzemeleri:
    • 175 g bitter çikolata
    • 75 g sütlü çikolata
    • 200 ml çiğ krema (marketlerin süt reyonlarında satılıyor)
    • 1 paket vanilya
kekin hazırlanması:
1. margarin ve şekeri mikserle karıştırın. yumurta ve vanilyayı ekleyin.
2. hafif soğumuş çikolatayı yavaşca fazla karıştırmadan ilave edin.
3. unu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırın. kaynar su ile dönüşümlü olarak karışıma ekleyin. (düzgün ama hafif sıvı halde bir karışım olacak)
4. fırını 180C'ye getirin. kek harcını kalıplara paylaştırın. 30-40 dakika pişirin. piştikten sonra tamamen soğumalarını sağlayın.
sosun hazırlanması:
1. çikolataları küçük parçalara kırın. krema ve vanilya ile bir tavada eriyene kadar ısıtın.
2. ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında soğutun. keklerin üzerine bir miktar koyup, bir kaşığın arkası ile sosu yayın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2009, 00:00   #44
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




cevizli ıslak kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

cevizli ıslak kek:
malzemeler:
  • 200 gr. margarin, oda sıcaklığında
  • 1 + 3/4 bardak toz şeker
  • 4 yumurta, hafif çırpılmış
  • 400 ml. çiğ krema
  • 2.5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak ince çekilmiş ceviz
  • toz şeker + tarçın karışımı
hazırlanması:
1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın.
2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın.
3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın.
4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün.
5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak)
6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker – tarçın karışımı serpin.
7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2009, 00:01   #45
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




incirli kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 6 adet kuru incir
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
hazırlanması:
1. incirleri yıkayıp minik minik doğrayın.
2. bir tavada margarini eritin, suyu, tarçını ve incirleri ekleyerek bir müddet (incirler hafif eriyene kadar) kaynatın.
3. bu arada yumurtalarla şekeri mikserin yüksek hızında çırpın. incirli karışımı yavaş yavaş ekleyerek düşük hızda karıştırın.
4. unu ve karbonatı ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra yağladığınız kek kalıbına boşaltın, 180 derecede 40 dakika kadar pişirin.
not: tarifte hindistan cevizi yok ama isterseniz serpebilirsiniz...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2009, 23:04   #46
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Başka kek çeşidi kaldımı : ))

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2009, 23:06   #47
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Karamelize nektarinli lorlu cheesecake enfes gözüküyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2009, 23:20   #48
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Bi yapan olsada yesek : ))

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:36   #49
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




YapraK Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Başka kek çeşidi kaldımı : ))

kaLmaz mı :P devaM..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:38   #50
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




havuçlu ve fındıklı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  1. kek malzemeleri:
    • 4 yumurta
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
    • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
    • 2 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
  2. krema malzemeleri:
    • yarım su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 1 paket vanilya
    • yarım çorba kaşığı margarin
  3. üzerine:
    • tarçın
    • yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
    • ince kesilmiş portakal kabuğu
kekin hazırlanması:
1. 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.
2. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın.
3. yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın.
4. 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.)
5. kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın.
kremanın hazırlanması:
1. kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin.
2. ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
3. kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kekler


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vanilyalı kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:29
sevimli kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:26
Kabaklı Minik Kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 15:57
Limonlu Lokma kekler Seyra Kek Tarifleri 0 20 Ekim 2014 23:22
Kestaneli Küçük Kekler oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:53