14 Mart 2009, 23:52 | #41 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer limonlu kek malzemeler:
1. Oda ısısında bekletilip yumuşatılmış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyin. 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bademleri katıp karıştırın. 2. Yumurta akını kar gibi katılaşana kadar çırpın. Tahta kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin. Fırın tepsisini yaplı kağıtla kaplayın ve hamuru üze rine yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25 dk. pişirin. (bizce bu süre 4dakika oldu. çünkü 25 dakikadan sonra üzeri yanmasın diye ısıyı 150'ye getirdik.) 3. Piştikten sonra kekin yüzeyine birçok yerinden bıçak veya kürdan batırın ve 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin. Keki soğumaya bırakın. Pudra şekerini, geri kalan limon suyu ve rendesiyle karıştırıp keke sürün. (isterseniz üstünü de ince limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.) |
|
14 Mart 2009, 23:55 | #42 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer vanilyalı kekler
1. Fırını 175C'ye getirin. varsa metal cupcake kalıplarının içine kağıtları yerleştirin. metal kalıp yoksa bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine kağıt kalıpları dizin. 2. bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. ayrı bir kapta mikser yardımıyla margarin ve şekeri karıştırın. karıştırmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin. vanilyayı ilave edin. 3. un karışımını ve sütü dönüşümlü olarak kaba ekleyin. bu arada devamlı karışımı çırpın (un ile başlayıp un ile bitirmelisiniz.) 4. karışımı kalıplara paylaştırın. yaklaşık 20 dakika pişirin. fırın telinin üzerinde soğutun. not: isterseniz keklerin üzerine krema da sürebilirsiniz. bunun için 12 yemek kaşığı margarini, 3 + 2/3 su bardağı pudra şekerini çırpın. krema çok yoğun olursa 1-2 yemek kaşığı süt ekleyin. |
|
14 Mart 2009, 23:58 | #43 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer yoğun çikolatalı küçük kekler
1. margarin ve şekeri mikserle karıştırın. yumurta ve vanilyayı ekleyin. 2. hafif soğumuş çikolatayı yavaşca fazla karıştırmadan ilave edin. 3. unu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırın. kaynar su ile dönüşümlü olarak karışıma ekleyin. (düzgün ama hafif sıvı halde bir karışım olacak) 4. fırını 180C'ye getirin. kek harcını kalıplara paylaştırın. 30-40 dakika pişirin. piştikten sonra tamamen soğumalarını sağlayın. sosun hazırlanması: 1. çikolataları küçük parçalara kırın. krema ve vanilya ile bir tavada eriyene kadar ısıtın. 2. ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında soğutun. keklerin üzerine bir miktar koyup, bir kaşığın arkası ile sosu yayın. |
|
15 Mart 2009, 00:00 | #44 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer cevizli ıslak kek cevizli ıslak kek: malzemeler:
1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın. 2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın. 3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın. 4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün. 5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak) 6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker – tarçın karışımı serpin. 7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın. |
|
15 Mart 2009, 00:01 | #45 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer incirli kek
1. incirleri yıkayıp minik minik doğrayın. 2. bir tavada margarini eritin, suyu, tarçını ve incirleri ekleyerek bir müddet (incirler hafif eriyene kadar) kaynatın. 3. bu arada yumurtalarla şekeri mikserin yüksek hızında çırpın. incirli karışımı yavaş yavaş ekleyerek düşük hızda karıştırın. 4. unu ve karbonatı ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra yağladığınız kek kalıbına boşaltın, 180 derecede 40 dakika kadar pişirin. not: tarifte hindistan cevizi yok ama isterseniz serpebilirsiniz... |
|
15 Mart 2009, 23:06 | #47 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: KekLer Karamelize nektarinli lorlu cheesecake enfes gözüküyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. . |
|
16 Mart 2009, 01:36 | #49 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer
kaLmaz mı :P devaM.. | ||||
|
16 Mart 2009, 01:38 | #50 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer havuçlu ve fındıklı kek
1. 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın. 2. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın. 3. yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın. 4. 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.) 5. kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın. kremanın hazırlanması: 1. kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin. 2. ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. 3. kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin. |
|
Etiketler |
kekler |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
vanilyalı kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:29 |
sevimli kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:26 |
Kabaklı Minik Kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:57 |
Limonlu Lokma kekler | Seyra | Kek Tarifleri | 0 | 20 Ekim 2014 23:22 |
Kestaneli Küçük Kekler | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:53 |